Korihait tappio niskassaan joulutauolle

14.12.2016

Korihait tappio niskassaan joulutauolle

 

img_9638-1024x683

Mikko Jalonen oli jälleen kotijoukkueen tukipilari. Hyvin onnistui myös edellisten otteluiden tapaan Vesa-Pekka Laine. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kotijoukkue aloitti keskiviikkoillan ottelunsa Uusikaupunki 400 -Areenalla vahvan oloisesti. Neljä ensimmäistä koria säkitettiin kaaren takaa ja Kauhajoen Karhun kyydissä pysyttiin mainiosti. Ensimmäisen jakson puoliväli juostiinkin vauhdikkaasti korilta korille, kunnes Korihait pääsi varovaiselle karkumatkalle. Toiselle neljännekselle lähdettiin tilanteessa 24-17.

Toisella jaksolla Karhu kiri nopeasti rinnalle, kunnes kuin toisintona ottelun alusta Korihait tiristi tiukasti ohi ja lähti puoliajalla koppiin Mikko Jalosen buzzerbeaterin saattelemana luvuissa 45-40.

Vierasjoukkueen kopista marssi puoliajan jälkeen kentälle kuitenkin varsin erinäköinen joukkue. Karhu tuli kolmannelle jaksolle aggressiivisemmin ja kovemmin kuin vastustaja, kiri tilanteen hetkessä tasoihin ja rynnisti saman tien ohi. Kotijoukkueen hyökkäyspäässä sakkasi pahasti. Pallo saatiin puoleen kenttään, mutta loppuhyökkäys meni ympäriinsä pompotellessa, eikä viimeistelyssä onnistunut oikein kukaan. Kolmas jakso menikin vierasjoukkueelle selkein lukemin 8-22, viimeisen taukotilanteen ollessa 53-62.

Pelin loppu ei tuonut enää kokonaiskuvaan muutosta. Kotijoukkueen taistelutahto tuntui kuihtuneen lopullisesti rautoihin koliseviin vapaaheittoihin ja näin ollen Karhu pääsi köröttelemään hymyssä suin takaisin Pohjanmaalle, 70-78 -voitto taskussaan. Ottelun tilastot täällä.

Kotijoukkuetta jälleen kerran kapteenin varmuudella kannatellut, Korihaiden illan paras pistemies Mikko Jalonen linjasi närkästyneenä häviön syitä.

– Karhu löysi yksinkertaisesti puoliajalla kopista aseet meidän pysäyttämiseen ja korinteko tuli aika vaikeaksi sen jälkeen. Meillä menee pirun passiiviseksi toisella puoliajalla, sellaiseksi varomiseksi. Varmaan se, kun ollaan hävitty paljon pelejä, on osasyy siihen, Jalonen puhisi.

– Sekä Karhu tänään että Kouvot viime matsissa pelasivat hyvin yksinkertaista palloscreen-peliä, mutta me ei yksinkertaisesti olla löydetty aseita siihen. Hyökkäys oli ihan per….tä toisella jaksolla tänään. Ei mene vaan porukan ajatukset yksinkertaisesti yhteen ja sitten siitä tulee sitä yksinpompottamista.

Päävalmentaja Jarno Nikula oli pitkälti samoilla linjoilla joukkueen kapteenin kanssa.

– Mikko tuossa jo linjasi kaikki asiat, joita käytiin kopissakin läpi. Piti lähteä pitämään toisella jaksolla tempoa yllä, mutta Kauhajoki sai meiltä sen vauhdin pois.

Korihailla on nyt edessään viikon lepotauko ja treenien merkeissä jatketaan jälleen ensi viikon puolivälissä.

– Toivotaan, että ehditään saada porukka tervehtymään tällä välin. Eric McAlister ja Emmanuel Holloway nyt eivät vielä siihen lähtöön ehdi, mutta tässäkin pelissä oli pari toipilasta, joiden olisi nyt hyvä saada levättyä ja tervehdyttyä, Nikula linjasi.

Nyt Korihait lähtee raskaan syksyn jälkeen kahden viikon joulutauolle ja palaa pelaamisen makuun jälleen keskiviikkona 28.12. lähtiessään Salon Vilppaan vieraaksi. Vierailu toteutetaan myös toisin päin heti parin päivän kuluttua ja Vilpas saapuukin kannattajineen Uusikaupunki 400 -Areenalle lauantaina 30.12.