Korihait vapautti Ari Mikkolan tehtävistään

17.12.2013

Korisliigassa pelaava UU-Korihait on vapauttanut päävalmentaja Ari Mikkolan tehtävistään ja joukkueen valmennuksesta vastaavat jatkossa Petri Helminen ja Ville Vuorinen.

Mikkola tuli Korihaiden valmentajaksi keväällä ja luotsasi loukkaantumisista kärsineen joukkueensa 17 ottelussa kolmeen voittoon.

”Seurajohdon mielestä joukkue ei ole pelannut pelaajamateriaalin edellyttämällä tavalla ja valmentajavaihdoksella haemme piristystä joukkueen ilmeeseen”, valottaa Korihaiden puheenjohtaja Juhani Kluuskeri ratkaisun taustoja. ”Paineita muutoksiin on tullut pitkin syksyä myös niin kannattajien kuin yhteistyökumppaniemme taholta, joten katsoimme että nyt oli aika herätellä joukkuetta”, lisää Kluuskeri.Valmennuksesta vastuun ottavat Helminen ja Vuorinen ovat seuran pitkäaikaisia valmentajia, jotka ovat kuluneen kauden toimineet myös seuran päätoimisina työntekijöinä. Vuorinen aloitti Korihaiden toiminnanjohtajana keväällä ja hän jatkaa päätyönään edelleen toiminnanjohtajana. Päävastuun päivittäisestä valmentamisesta kantava Helminen puolestaan on toiminut kesästä lähtien Korihaiden juniorivalmennuspäällikkönä, jossa tehtävässä hän myös jatkaa edelleen.Sekä Petri Helminen että Ville Vuorinen ovat toimineet Korihaiden liigajoukkueen apuvalmentajina viiden pelikauden ajan, Vuorinen on lisäksi toiminut kaksi peliä päävalmentajana. Lisäksi molemmilla on valmentajakokemusta seuran junioripuolelta yhdeksänkymmentä luvun lopulta asti. Helminen suorittaa parhaillaan Koripalloliiton toiseksi korkeinta valmentajatutkintoa ja Vuorisella on taskussaan Huippukoripallovalmentaja-tutkinto vuodelta 2007.

”Aloitamme tänään joukkueen kanssa yhteisharjoitukset ja edessä on vielä yksi peli ennen lyhyttä joulutaukoa”, kertoo Petri Helminen joukkueen suunnitelmista. ”Pyrimme hieman selkeyttämään joukkueen pelitapaa ja pelaamaan jatkossa enemmän pelaajien vahvuuksien kautta”, jatkaa Helminen.

Korihailla on ennen joulua edessään vielä kotipeli Namika Lahtea vastaan, lauantaina 21.12. klo 17. Sen jälkeen joukkueella on muutaman päivän joululoma ja pelit jatkuvat jo 28.12. vierasottelulla Espoossa Honkaa vastaan.
Korihait kiittää Ari Mikkolaa panoksestaan joukkuetta kohtaan ja toivottaa onnea ja menestystä jatkoon!