Sal Nuhu vahvistamaan Korihaita

5.11.2020

Sal Nuhu vahvistamaan Korihaita

218 sentin sylivälin omaava Sal Nuhu Korihaiden korin alle.

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 203-senttisen sentteri Sal Nuhun kanssa. Nuhu siirtyy Uuteenkaupunkiin Portland Staten yliopistosta. Nuhu liittyy Korihaiden vahvuuteen torstaina ja saattaa pelata lauantaina Uusikaupunki Areenalla. 

New Yorkin Bronxista kotoisin oleva Nuhu pelasi ensimmäiset yliopistokautensa NJCAA-sarjassa pelaavassa Hutchinson Communityn opistossa, jossa Nuhu voitti kaudella 2016-17 sarjan mestaruuden. Kaksi viimeistä kautta 2018-20 vierähtivät NCAA:n ykkösdivisioonassa Portland Staten yliopistossa. Viime keväänä päättyneellä seniorikaudella Nuhu viimeisteli 25 ottelussa keskimäärin 10,3 pistettä, 7,2 levypalloa ja 2,2 torjuntaa. Nuhu tunnetaankin korinsuojelijana, sillä kahtena Portland State-kaudella Nuhu torjui 57 ottelussa yhteensä peräti 120 kertaa vastustajan heiton. 

Nuhu on viime viikolla saapunut Suomeen ja vapautui karanteenista keskiviikkona. 

– Tuon joukkueeseen atleettisuutta ja monipuolisuutta. Rakastan levypallojen ottamista ja pystyn myös itse levypallon jälkeen juoksemaan kenttää, kertoo Nuhu ollessaan ensimmäistä kertaa Uusikaupunki Areenan parketilla. 

Nuhun syliväli on hänen omien sanojensa mukaan 218 senttiä, joka tietenkin edesauttaa miehen korinsuojelutaitoja. 

– Olen oppinut vuosien saatossa, että minulla täytyy olla hyvät ominaisuudet sekä hyökkäys- että puolustuspeliin pelatakseni pitkään ammattilaisena. Siksi tunnen ylpeyttä torjuntataidoistani, sanoo Nuhu. 

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula toivoo saavansa Nuhun saapumisen myötä ryhtiliikettä joukkueen korin alle. 

– Nuhu on vasta seitsemän vuotta pelannut koripalloa ja on niin sanottu ”late boomer”. Hänestä pitäisi löytyä potentiaalia, sillä Nuhua on myös tarjottu eräille Espanjan pääsarjaseuroille. Toivotaan, että saadaan miehestä tarvittavaa apua korin alle, sanoo Nikula. 

Korihait jatkaa toistaiseksi viidellä ulkomaalaisvahvistuksella. Pelaajatilannetta kartoitetaan lähipäivinä. 

Sal Nuhu 

  • Syntynyt: 1997 
  • Pituus: 203 cm 
  • Paino: 98 kg 
  • Pelipaikka: sentteri 
  • Kasvattajaseura: Portland State (USA) 
  • Aiemmat seurat: Hutchinson Community College (NJCAA), Portland State University (NCAA) 
  • NCAA-ottelut: 57 ottelua 
  • Keskiarvot NCAA:ssa (kaksi kautta): 9,9ppg, 7,1rpg, 0,5apg, 2,1bpg 
  • Erikoista: 57 NCAA-ottelussa yhteensä 120 torjuntaa