Sebastian Lindberg tuo heittovoimaa Korihaihin

7.05.2021

Sebastian Lindberg tuo heittovoimaa Korihaihin

Sebastian Lindberg siirtyy Mäkelänrinteen lukiosta Uuteenkaupunkiin. Kuva: Ville Vuorinen/HBA-Märsky

Uudenkaupungin Korihait saa lupaavan nuoren pelaajan joukkueeseen, kun 18-vuotias takamies Sebastian Lindberg vahvistaa haiparvea. Lindbergin sopimus Korihaiden kanssa on mallia 1+1.

Tapiolan Hongan kasvatti on aikuisten tasolla pelannut kasvattajaseuransa lisäksi HBA-Märskyssä I-divisioona A:ta.

Viime kaudella Lindberg nakutti divisioona-A:n runkosarjassa vajaan 17 minuutin peliajalla keskimäärin 6,4 pistettä. Tahti parani pudotuspeleihin, sillä pistekeskiarvo nousi lukemiin 13,1. Kolmen pisteen heitoissa Lindberg osoitti vaarallisuuttaan heittämällä kaukoheitot pudotuspeleissä vakuuttavalla 49 prosentin tarkkuudella. Lindberg olikin koko divarin A:n viidenneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä koko kauden ajalta (39,6%).

16-vuotiaiden SM-kultaa kaudella 2017-18 voittanut Lindberg on esiintynyt nuorten maajoukkueissa yhteensä 23 ottelussa ja niissä pistekeskiarvo on ollut 7,9.

– Mahtava fiilis päästä pelaamaan Korisliigaa ensimmäistä kertaa, ja uskon että pystyn vaikuttamaan kentällä heti alusta lähtien! Valitsin Korihait, koska sieltä oli selkeästi halua saada mut mukaan. Seuralla on selkeät kehitystavoitteet ja he saivat minut uskomaan niihin, kertoo Lindberg.

Lindberg uskoo pystyvänsä pelaamaan uskottavia minuutteja Korisliigassa ja sitä kautta kehittyä mahdollisimman paljon.

– Tavoite on heti ensi kaudella todistaa pystyväni pelaamaan hyvin Korisliiga-tasolla. Tulevaisuudessa unelmana on tietenkin pelata ammattilaisena ulkomailla, ilmoittaa Lindberg.

Viime kauden tilastotkin sen jo osoittavat, että Lindbergin vahvuutena on tuoda heittovoimaa kaaren takaa.

– Pelaajana mun vahvuudet ovat ehdottomasti heittotaito sekä peliäly, sanoo Lindberg.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula yhtyy Lindbergin mielipiteeseen pelivahvuuksistaan.

– “Sebu” on heittäjä. Heittäminen on hänen ykkösjuttunsa, ja tietysti toivotaan, että nuori mies kehittyy muillakin pelin osa-alueilla, toteaa Nikula.

– Kaikin puolin mielenkiintoinen pelaaja on kyseessä. Hän pelasi tosi hyvät divarin pudotuspelit keväällä. Katto ei ole tullut vielä vastaan, joten näen kaverissa paljon potentiaalia. Uskon, että tämä on hänelle hyvä ratkaisu tulla Ukiin, ja tietenkin hieno asia meille, kun saadaan Lindberg Korihaihin.

Nikula tiedostaa, minkälaisesta ympäristöstä Lindberg tulee Uuteenkaupunkiin.

– Olen jutellut Lindbergistä HBA-Märskyn valmentajien Juha Stenin ja Hanno Möttölän kanssa ja tiedän, että hän on tottunut harjoittelemaan hyvin ja kovaa Märskyssä. Toivotaan, että hän kehittyy ja viihtyy täällä, sanoo Nikula.

Korihailla on Lindbergin ohella pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Atte Pertun, Manuel Barnesin, Aamos Nikulan, Tommi Lehtosen ja Jaakko Lahden kanssa. Valmennuksesta vastaa Nikulan kanssa Teemu Turunen ja fysioterapeuttina Leena Lalla.

Sebastian Lindberg
Syntymävuosi: 2002
Pituus: 193 cm
Paino: 88 kg
Pelipaikka: 2
Kasvattajaseura: Tapiolan Honka
2018-19: Honka (M1DB): 28 ottelua, 7,9 pist, 2,3 lev, 1,2 s, 40,0% 3p%
–               HBA-Märsky (M1DA): 2 ottelua, 1,5 pist, 50% 3p%
2019-20: Honka (M1DB): 21 ottelua, 13,3 pist, 3,5 lev, 2,3 s, 36,7% 3p%
2020-21: HBA-Märsky (M1DA): 27 ottelua, 8,1 pist, 2,0 lev, 1,6 s, 39,6 % 3p%

Maaottelut: 23 ottelua (U16, U18), joissa yhteensä 182 pistettä