Thomas Vehmanen palaa Suomeen Korihaiden riveihin

5.07.2023

Thomas Vehmanen palaa Suomeen Korihaiden riveihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen virolaislähtöisen takamiehen Thomas Vehmasen kanssa. Korisliigassa Vehmanen on aiemmin pelannut Kauhajoella sekä Bisons Loimaan riveissä.

– Hyvillä fiiliksillä tulen Korihaihin pelaamaan. Viime kausi jäi väliin Korisliigassa, joten kiva palata takaisin ja odotan mielenkiintoista kautta, Vehmanen ilmoittaa tuoreeltaan.

Sekä Suomen että Viron kansalaisuuden omaava Vehmanen, 23, on Rakvere Tarvasin kasvatti, joka pelasi viime syksyn kasvattajaseurassaan Viron ja Latvian yhteisliigassa viiden ottelun verran. Kevätkaudeksi hän siirtyi Saksaan Regionalligaa pelaavaan ETB Wohnbau Miners Esseniin, jossa 12 ottelussa syntyi keskiarvoikseen 4,3 pistettä ja 3,2 syöttöä ottelua kohden.

– Saksassa sain kivasti peliaikaa, mitä oli tarkoitus hakea, kun alkukausi ei mennyt Virossa suunnitelmien mukaan. Peli siellä oli fyysistä sekä nopeaa, ja uskon saaneeni paljon itseluottamusta sieltä, Vehmanen kertaa Saksan reissuaan.

Korisliigassa 180-senttinen Vehmanen on pelannut kolmen kauden ajan yhteensä 79 ottelua. Kaksi kautta Kauhajoella Karhu Basketissa, Bojan Sarcevicin opissa, tuottivat yhden SM-hopean.

– Bojan on mahtava äijä ja joukkuekaveri! Odotan innolla pelaamista hänen kanssaan, koska Kauhajoella tykkäsin hänen tyylistään ja tavasta opettaa erilaisia pelivinkkejä.

Kaudeksi 2021–22 hän siirtyi Korihaiden nykyisen päävalmentaja Darko Mihajlovicin alaisuuteen Loimaalle, jossa vastuuta tuli lähes 19 minuuttia ottelua kohden. 32 ottelussa tehoja syntyi keskimäärin 5,5 pistettä ja 2,9 syöttöä. Kaukoheitot osuivat 33 prosentin tarkkuudella.

Päävalmentaja itse on mielissään, että hänelle tuttu pelaaja vastasi myöntävästi kutsuun tulla haiparveen.

– Hän tuo meille hyvän lisän takakentälle. Hän pystyy monipuolisesti pelaamaan kentän molemmissa päissä sekä ykkös- että kakkospaikoilla, Mihajlovic tiivistää.

Thomas Vehmasen lisäksi Korihailla on ensi kautta koskevat sopimukset Bojan Sarcevicin, Joni Herralan ja Mikael Aallon kanssa. Joukkuetta valmentaa Darko Mihajlovic.

Thomas Vehmanen on pelannut Korisliigassa Bisons Loimaan ja Kauhajoen riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Thomas Vehmanen
Syntynyt: 2000
Pituus: 180 cm
Pelipaikka: 1/2
Kasvattajaseura: Rakvere Tarvas (EST)
Saavutukset: SM-hopea 2021
Yhden ottelun piste-ennätys: 26 (6.1.2021)