Trevor Blondin Korihaiden takakentälle

19.08.2020

Trevor Blondin Korihaiden takakentälle

Trevor Blondin tuo hyökkäysvoimaa Korihaiden takakentälle. Kuva: Seton Hill Griffins

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt sopimuksen alkavalle kaudelle yhdysvaltalaistakamiehen Trevor Blondinin kanssa. Blondin siirtyy Uuteenkaupunkiin NCAA2:n Seton Hillin yliopistosta.

193-senttinen Blondin aloittaa Korihaiden yhdysvaltalaissentterin Kai Mitchellin tavoin ammattilaisuransa Uudessakaupungissa.

Virginian osavaltiosta kotoisin oleva Blondin pelasi yhteensä neljä kautta NCAA2:n Seton Hillin yliopiston riveissä. Viimeisellä kaudellaan Blondin upotti 25 ottelussa keskimäärin 20 pistettä ja otti neljä levypalloa ottelua kohti. Kaukoheitot ovat Blondinilta osuneet myös vakuuttavasti, sillä neljän yliopistokauden ajalta Blondinin kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti on 40 prosenttia. Kahdella viimeisellä kaudella Blondin valittiin konferenssinsa tähdistökentälliseen.

Viime kauden Blondin keskittyi opintoihin ja siviilitöihin eikä näin siis pelannut, mutta uhkuu nyt intoa päästessään ammattilaisparketeille.

– Olen kiitollinen Korihaille mahdollisuudesta ja innolla odotan, että pääsisin töihin. Ensimmäiseltä ammattilaiskaudeltani odotan jatkuvaa oppimista sekä valmennukselta että joukkuekavereiltani. Aioin auttaa joukkuettani taistelemaan joka ilta yhdessä joukkuekavereiden kanssa, viestittää Blondin.

– Pelaajana koen itseni erinomaiseksi heittäjäksi. Hyökkäyspään lisäksi olen aktiivinen puolustaja, ja kykenen puolustamaan eri pelipaikkoja, kuvailee Blondin itseään pelaajana.

– Korihait saa minusta pelaajan, joka rakastaa taistella, päättää Blondin.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula halusi joukkueeseensa vahvan hyökkäyspään takamiehen.

– Haettiin scoraavaa ja kookasta takamiestä. Koon ja pelityylin puolesta valinta osui Blondiniin. Blondin omaa kaukoheittouhan ja pystyy luomaan itselleen mutta myös muille paikkoja. Kaiken kaikkiaan monipuolinen hyökkäyspään takamies, kuvailee Nikula.

Blondin saapuu Suomeen syyskuun alussa, jonka jälkeen Blondin siirtyy viranomaissuositusten mukaisesti kahden viikon karanteeniin.

Korihailla on Blondinin ohella sopimukset alkavalle kaudelle Kai Mitchellin, Atte Pertun, Mirko Laitisen, Samuli Ojan, Miikka Marttisen, Tommi Lehtosen ja Aamos Nikulan kanssa.

 

Trevor Blondin

  • Syntynyt: 1996
  • Pituus: 193 cm
  • Paino: 88 kg
  • Pelipaikka: takamies
  • Kasvattajaseura: Seton Hill (USA)
  • Aiemmat seurat: Seton Hill (NCAA2)
  • NCAA2-ottelut: 82
  • Pisteitä NCAA2-otteluissa: 1 417 (ka. 17,3)
  • Yhden ottelun piste-ennätys NCAA2:ssa: 32 (13.1.2018)
  • Saavutukset: PSAC Länsi-konferenssin I-tähdistökentällinen 2019, PSAC Länsi-konferenssin II-tähdistökentällinen 2018

Trevor Blondin Official SHU Highlights Vol. 1