Välillä vieraskentälle – Marius ja Panu vaihtoivat paikkoja

17.10.2017

Välillä vieraskentälle – Marius ja Panu vaihtoivat paikkoja

Murheellisen sarja-avauksen jälkeen on aika koettaa jälleen onnea vieraskentällä. Korihait ryhtyy keskiviikkona käärmeenlumoajaksi ja matkustaa Lapualle Kobrien kesyttäjäksi.

Molemmissa joukkueissa on yksi pelaaja, joka tuntee vastustajan metkut keskivertoa paremmin. Panu Peltokangas viihtyi Uudessakaupungissa vain vuoden ja palasi kotikonnuilleen edustamaan Kobria. Marius Van Andringa puolestaan työskenteli Kobrien takalinjoilla viime kaudella ja edustaa nyt Korihaita. Van Andringa on osoittautunut lyhyessä ajassa isoksi avuksi.

Vasta viikko sitten haiparveen liittynyt Marius van Andringa johdattelee petokalan itselleen tutulle pelikentälle Lapualle. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

-Hänellä on muihin meidän suomalaisiin verrattuna enemmän kokemusta ja hän antaa valmennuksellekin hyviä vinkkejä. Hän tuo myös lisää vaatimustasoa meidän toimintaan, Korihaiden kakkoskoutsi Petri Helminen kiitteli.

Kobrat oli lähellä vierasvoittoa Kauhajoella viikonloppuna, mutta runsaskorinen matsi kääntyi lopulta isännille 109-100. Lapualaisten tehojenkki Maurice Creek oli hurjana takomalla peräti 38 pistettä. Kolmosia mies upotteli peräti kahdeksan.

Mielenkiintoista onkin nähdä, mennäänkö pistemäärissä keskiarvojen mukaan. Kobrat ovat tehneet komeat 87 pinnaa per peli, kun Korihaiden vastaava lukema on 76. Lapualla on plakkarissa yksi voitto aivan niin kuin petokalallakin.

Lapualaisten jenkkinelikko on kantanut valtavaa vastuuta, mutta myös Jussi Turja on avannut kautensa upeasti. Toistaiseksi pistekeskiarvo näyttää lukemaa 14.

Korihait on alkavalla viikolla harjoittelussa satsannut levypallopelin kohentamiseen sekä vauhtikoriksen ylläpitämiseen.

-Täytyy kuitenkin pitää järki mukana tekemisessä. Meidän peli on paikoitellen jo ihan hyvännäköistä, mutta odotamme sen ottavan taas askeleen parempaan suuntaan, Helminen ounasteli.