Kataja vei pisteet Pohitullista

22.11.2013

Joensuun Kataja haki perjantai-illalla pisteet Pohitullista lukemin 81 – 102 (31-53). Korihait taisteli ajoittain mallikkaasti, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään.

Korihait aloitti pelin pirteästi ja siirtyi yhdeksällä perättäisellä pisteellä 9-3 johtoon, kun ottelua pelattu vain muutama minuutti. Korihaiden johtoa avitti Katajan heikko heittopeli alkuminuuteilla. Erän puolivälissä myös vierasjoukkue sai sihdin kohdalleen ja vei ensimmäisen erän lukemin 15-17. Toinen neljännes oli kotijoukkueelta synkkääkin synkempi ja Kataja karkasi puoliaikaan mennessä jo 22 pisteen johtoon. Kolmas neljännes oli Korihailta taas parempi ja kotijoukkue veikin jakson kahdeksan pisteen erolla ja nousi takaisin peliin mukaan. Viimeisellä jaksolla Kataja näytti välillä karkaavan lopullisesti, mutta Korihait nousi vielä pariin otteeseen iskuetäisyydelle. Ratkaisevissa paikoissa tuli kuitenkin muutama huono ratkaisu ja rutinoitunut vierailija rankaisi välittömästi ja vei ottelun lopulta selvällä erolla.

”Tiesimme että ottelusta voi tulla vaikea, mutta hallitsimme peliä mielestäni koko ajan ja saimme pidettyä Korihait turvallisen matkan päässä”, tiivisti ottelun Katajan päävalmentaja Jukka Toijala. ”Tulimme otteluun hyvin valmistuneina, mutta heitimme vapaat heitot ohi ja Korihait puolestaan nosti hyökkäyslevypalloista alkuminuuttien johdon. Olen otteluun muuten tyytyväinen, mutta levypallopelistä löytyi runsaasti parantamisen varaa”, päätti Toijala.

”Lähdimme otteluun pelaamaan tiukkaa puolustusta ja hyökkäämään rennosti. Kumpikaan asia ei kuitenkaan onnistunut ja Katajan tasoista joukkuetta vastaan jäimme vaille mahdollisuuksia”, kiteytti ottelun Korihaiden valmentaja Ari Mikkola. ”Seuraavat viikot pelaamme päävastustajiamme vastaan ja se tulee pitkälti määrittelemään missä Korihait tulee kauden päätteksi olemaan”, lisäsi Mikkola.

Korihaiden parhaana palkittiin 18 pistettä ja 14 levypalloa tehtaillut James Padgett. Muista pelaajista eniten edukseen esiintyivät kymmenen pistettä tehneet Niko Malinen ja Sami Mäntymaa, sekä rohkeasti pelannut Jalmari Salaterä. Josh Dollard teki 18, Chace Stanback 15, Mikko Jalonen 8 ja Sami Ikävalko kaksi pistettä.

Korihait pelaa seuraavaksi lauantaina 30.11. Salossa ja seuraava kotiottelu on keskiviikkona 4.12. jolloin vastaan asettuu Lapuan Korikobrat.