Korihaiden takakentälle tulivoimaa

30.05.2013

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on solminut sopimukset Mikko Jalosen (31v/186cm/85kg) ja Sami Ikävalkon (23v/187cm/85kg) kanssa. Jalosen sopimus on kaksivuotinen ja Ikävalkon yksivuotinen, sisältäen option myös seuraavasta kaudesta.

Seitsemättä kauttaan Korihaissa aloittava ja uransa parhaan kauden pelannut Jalonen oli viime kaudella sarjan toiseksi tehokkain kotimainen pistemies 14,4 pisteellä ottelua kohden. Kotkalaislähtöinen, Forssan Koripojissa kaksi edellistä kautta pelannut Ikävalko teki myös menneellä kaudella uransa parhaat tilastot ja oli Jalosen vanavedessä kotimaisten pistetilaston kolmas (13,7p). Lisäksi kotimaisten pelaajien syöttötilastossa Ikävalko oli kolmas ja Jalonen neljäs.

”Nämä olivat ensisijaiset kotimaiset pelaajat, jotka halusimme joukkueeseen, kertoo Korihaiden tuore päävalmentaja Ari Mikkola. Mielestäni Korisliigassa on viisi kotimaista viisikkotason pelinrakentajaa, joista meillä on nyt kaksi. Lisäksi positiivisena asiana näen sen, että molemmat pystyvät pelinrakennuksen ohessa pelaamaan myös heittävänä takamiehenä. Jalosen rooli kokeneena ja uusikaupunkilaisena pelaajana oli avainroolissa joukkueen kasaamisessa ja Ikävalko tuttuna pelaajana oli ykkösvaihto Mikon pariksi, jatkaa Mikkola. ”

”Mikon jatko seurassa on loistava juttu, kertoo Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen. Samin tulon myötä meillä on sellainen takakenttä, jonka ympärille on helppo lähteä jatkamaan joukkueen rakentamista. Olemme lisäksi neuvotteluissa pitkällä yhden uuden kotimaisen pelaajan sekä parin viime kauden pelaajan kanssa. Lisäksi kartoitamme muita pelaajamarkkinoita ja tarkoituksena on saada joukkueen kotimainen runko kasaan Juhannukseen mennessä, jatkaa Vuorinen. ”

”Mikkolan ja Vuorisen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen nimen laittaminen jatkopaperiin oli lopulta helppo ratkaisu, valottaa Jalonen neuvotteluita. Näyttäisi siltä, että seura panostaa tulevaisuuteen ja Mikkolan tulo valmentajaksi oli viimeinen sinetti asialle. Tämän lisäksi kun perhekin viihtyy kaupungissa, niin päätös uran jatkamisesta Uudessakaupungissa oli selvä asia, päättää Jalonen.

”Olen erittäin tyytyväinen tähän sopimukseen ja innolla odotan tulevaa, kertoo Ikävalko. Korihaiden organisaatio on hieman vaikean viime kauden jälkeen ottanut selkeästi uutta tuulta purjeisiinsa ja tarkoitus on rakentaa pätevä ja tosissaan playoffeihin pyrkivä joukkue. Lisäksi valintaani vaikutti mieleinen rooli takakentällä, sillä joukkueen voittosarakkeen kasvattamisen lisäksi haluan myös pelaajana ottaa askelia eteenpäin ja koen, että tämän sopimuksen myötä siihen on loistava mahdollisuus, jatkaa Ikävalko. Lisäksi Pohitullissa koriraudat ovat todistetusti oikealla korkeudella, joten kenelläkään ei pitäisi olla nokan koputtamista peleissä ja varsinkin alkulämmittelyssä paiskomieni donkkien suhteen, veistelee Ikävalko.”