Korihait aloitti voitokkaasti

6.09.2013

Korihaiden uudistunut liigajoukkue aloitti kauden 2013 – 2014 voitokkaasti murskaten Salon Vilppaan lukemin 106 – 79 (53-40). Korihaiden tehokkain oli Josh Dollard 32 pisteellään. Vilppaan ykkönen oli puolestaan Mikhail Torrance, joka upotti 27 pinnaa.

Ottelu alkoi tasaisesti Korihaiden ollessa kuitenkin kuskin paikalla. Aktiivisesti puolustanut ja hyvin joukkueena hyökännyt Haiparvi vei ensimmäisen jakson Josh Dollardin johdolla lukemin 29-17. Toisella neljänneksellä myös vierailijat pääsivät paremmin peliin mukaan ja peli pysyi tasaisempana. Korihait kuitenkin kuittasi myös toiselta kympiltä jaksovoiton ja siirtyi puoliajalle 13 pisteen johdossa.

Myös koko toinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa ja tasaisesti koko kahdeksan miehen rotaatiotaan pyörittänyt Korihait voitti lopulta jokaisen jakson ja koko pelin lukemin 106 – 79.

Korihait onnistui pelissä laajalla rintamalla. Suurimman vastuun pisteiden teosta kantoivat joukkueen jenkkivahvistukset. Josh Dollard upotti tarkasti joka puolelta kenttää, keräten kentän suurimman pinnamäärän, 32. Chace Stanback haki alussa pelirytmiään, mutta osoitti toisella jaksolla hyvää heittopeliä upottaen yhteensä 21 pistettä, joista 12 tuli neljällä onnistuneella kolmosella. Alkuviikon kuumesairaana ollut Sam McLaurin oli välillä korin alla pysäyttämätön ja upotti lähietäisyydeltä yhteensä 18 pistettä. Sami Ikävalko säästeli vielä heittokättään (3 pistettä), mutta johti peliä rauhallisesti yhdessä 11 pistettä luikerrelleen Mikko Jalosen kanssa. Vaihtopelaajista Sami Mäntymaa upotti kylmähermoisesti 10 pinnaa, Pyry Rainamaa seitsemän ja Jalmari Salaterä neljä.

Myös Vilpas Vikings pyöritti tiukkaa vaihtorulettia ja heidänkin pisteet jakautuivat koko joukkueelle. Selvä ykkönen oli kuitenkin hanakasti heittänyt ja korille ajanut Mikhail Torrance, joka upotti 27 pistettä.

Myös yleisö oli löytänyt hyvin tiensä Pohitullin lehtereille lämpimänä syysiltana, sillä ottelun yleisömäärä oli hieman yli 300 katsojaa. Pelissä nähtiin myös sellainen harvinaisuus, että pääsyliput loppuivat kesken.

Korihait ja Vilpas iskevät uudelleen yhteen ensi tiistaina Salossa. Korihaiden seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 18.9. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu ykkösdivisioonan kärkijoukkueiksi ennakoitu Forssan Koripojat.