Korihait haki voiton Lappeenrannasta

16.01.2015

Korihaiden viiden viikon tauko vieraspeleistä päättyi Lappeenrannassa, josta tuloksena oli voitto lukemin 83 – 94 (40-47). Ottelu oli monta kertaa Korihaiden hallinnassa, mutta tarkasti heittänyt kotijoukkue kiri Korihaiden reilun johdon useaan otteeseen umpeen. Korihaiden viimeinen nykäisy Mikko Jalosen palattua kentälle riitti kuitenkin lopulta helpottavaan voittoon.

Korihait tuli pitkästä bussimatkasta huolimatta kovalla sykkeellä peliin ja meni kuudessa minuutissa 11 pisteen johtoon (5-16). Kotijoukkue ei Korihaiden vahvasta alusta hätkähtänyt, vaan tuli pikku hiljaa takaisin peliin mukaan. Toisen neljänneksen alussa Korihaiden johto oli kaventunut kahteen pisteeseen (21-23), mutta reilussa minuutissa ero kasvoi taas yhteentoista pisteeseen (21-32).Tämän jälkeen Namika vetäisi todella kovilla heitoilla 14-0 jakson ja siirtyi jakson puolivälissä 35-32 johtoon. Viimeiset kolme minuuttia ennen puoliaikaa olivat jälleen Korihaiden heiniä ja 14-4 jaksolla vierailijat siirtyivät seitsemän pisteen taukojohtoon. Korihaiden hahmo ensimmäisellä jaksolla oli 14 pinnaa korilleajoilla pussittanut Adrien Coleman.

Toisen puoliajan alku mentiin taas kotijoukkueen tahdissa ja puolentoista minuutin pelin jälkeen Namika oli siirtynyt 9-0 runilla kahden pisteen johtoon. Tämän jälkeen mentiin jälleen Korihaiden hallinnalla ja Nigel Mooren neljän kolmosen siivittämänä Korihait vei erän lopun 12-29 ja viimeiselle jaksolle lähdettiin turvallisen tuntuisessa viidentoista pisteen johdossa. Sitkeästi taistellut Namika ei ollut vieläkään antautunut, vaan tuli reilussa kahdessa minuutissa viiden pisteen päähän ja alkoi jälleen uusi taistelu ottelun voitosta. Erän puolivässä Korihait oli jälleen kasvattanut eron yhdeksään pisteeseen, mutta kotijoukkue tuli vielä kuuden pisteen päähän kolmisen minuuttia ennen loppua. Tässä vaiheessa kentälle palannut Mikko Jalonen otti ohjat haltuun ja siirsi omilla henkilökohtaisilla ratkaisuillaan Korihait jälleen hieman kauemmas ja lopullisen niitin naulasi Marcus Van kovaa ja korkealta iskemällä epäonnistuneen kolmosen jälkeen pallon voimalla koriin. Näin ollen vuoristoratamaisen ottelun viimeinen runi jäi Korihaille ja tuloksena yhdentoista pisteen voitto.

Korihaiden jenkkikolmikko esiintyi ottelussa tasaisen tappavasti ja jokainen teki yli 20 pistettä. Parhaat tehot tauluun iski Marcus Van joka donkkaili 22 pinnaa ja repi myös 22 levypalloa. Alussa loistanut Adrien Coleman ja kolmannella jaksolla juhlinut Nigel Moore tekivät 20 pinnaa mieheen, jonka lisäksi Moore haki myös 10 levypalloa. Myös aloitusviisikon suomalaiskaksikko Mikko Jalonen (13/2/8) ja Mikael Herbert (13/8) pelasivat hyvän ottelun. Vaihdosta tulleista Niko Malinen ja Elias Valtonen heittivät neljä pistettä. Namika Lappeenrannan tehot lepäsivät kolmikon Antwan Carter (21 p), Anttoni Tapio (19 p) ja Aubrey Conerly (17 p) harteilla.

”Aika aaltoilevaa oli pelaaminen, mutta onneksi viimeinen aalto osui meille. Voitto oli tärkeintä, mutta keskittyminen herpaantui liian usein ja meille tuli helppoja menetyksiä”, kertaili Korihaiden valmentaja Jarno Nikula taiston tauottua. ”Joukkue näytti kuitenkin jälleen suuruutensa ja kokeneiden pelaajien johdolla haimme lopulta helpottavan voiton”, päätti Nikula.

Korihaiden pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Pohitulliin saapuu JKS Järvenpäästä.