Korihait hallitsi mutta taipui lopussa

24.02.2014

Korihait matkasi lauantaina uudistuneelle joukkueella Lapualle Korikobrien vieraaksi. Korihait hallitsi ottelua pitkään, mutta Korikobrat tuli lopussa ohi ja vei ottelun lukemin 95 – 89 (44-45).

Korihait pelasi Lapualla ensimmäistä kertaa ilman parasta pistemiestään Josh Dollardia, joka matkusti viikonlopun aikana Filippiineille. Dollardin puuttuminen näkyi joukkueen otteissa lähinnä hyökkäyspäässä, jossa pallo liikkui mallikkaasti mieheltä toiselle, mutta toisaalta korinalusuhkaa oli aiempaa vähemmän. Ottelun ensimmäinen neljännes oli todella tasainen, jossa johtoasema vaihteli oikeastaan jokaisen hyökkäyksen jälkeen. Ensimmäinen erä päättyi Kobien johtaessa lukemissa 21-20. Toisen erän alussa kotijoukkue karkasi pienoiseen johtoon, joka erän puolivälissä kasvoi pahimmillaan kahdeksaan pisteeseen (39-31). Korihait sai kuitenkin aikalisällä pelinsä kasaan ja nousi 11-0 jaksolla 41-45 johtoon. Korikobrat kavensi vielä erän lopuksi ja puoliajalle lähdettiin Korihaiden johtaessa yhdellä pisteellä. Korihaiden pistetehtailusta ensimmäisellä jaksolla vastasivat suht tasaisesti seitsemän pelaaja, kun puolestaan Lapualta Kyle Fogg oli naulannut jo tässä vaiheessa peräti 20 pistettä.

Kolmannen erän alussa Korikobrat meni parin pisteen johtoon, mutta sen jälkeen Korihait otti ottelun hallinnan itselleen. Pallo liikkui hyökkäyspäässä mallikkaasti ja joukkue löysi koko ajan vapaita heittopaikkoja. Kiri huipentui neljännen erän puolivälissä, kun Korihait meni Niko Malisen ja Mikko Jalosen peräkkäisillä kolmosilla kahdeksan pisteen johtoon lukemissa 75 – 83. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin aiemmista peleistä tuttu jäätyminen. Ensin Chace Stanback sai viidennen virheensä ja joutui vaihtoon. Tämän jälkeen Korihaille tuli viiden minuutin jakso, jolla joukkue ei saanut aikaiseksi yhtään pistettä. Vastaavasti pallonmenetyksiä tuli kolme ja täysin vapaita heittopaikkoja missattiin oikein urakalla. Kotijoukkue ei jättänyt etsikkoaikaansa käyttämättä vaan tuli rinnalle ja ohi. Korikobrat vei erän lopun lukemin 18 – 4 ja koko ottelun siis kuuden pisteen erolla.

”Pelasimme hyökkäyspäässä hyvän ottelun ja pallo liikkui parhaiten koko kaudella”, tiivisti ottelun kulun Korihaiden parhaana palkittu Mikko Jalonen. ”Suurimmat ongelmat ovat edelleen puolustuspäässä, jossa tulee vieläkin paljon henkilökohtaisia mokia”, jatkoi Jalonen.

”Pelissä oli paljon positiivista ja saimme lopussa hyviä heittopaikkoja, mutta nyt ne vaan menivät ohi”, kertoi Korihaiden valmentaja Petri Helminen pettyneenä.

Korihaiden parhaana palkittiin siis 18 pistettä heittänyt ja seitsemän levypalloa napsinut Jalonen. Parhaat pistemiehet olivat pahaan paikkaan virhevaikeuksiin joutunut Chace Stanback ja tarkasti viimeistellyt James Padgett 22 pisteellä. Lamont Mack pelasi jälleen hyvin joukkueelle tehden 11 pistettä, mutta hänen heittopelinsä oli vieläkin hukassa. Mack kivitti pelitilanneheittonsa 4/15, joukossa kahdeksan täysin vapaata, missattua kolmosta. Muista pisteistä vastasivat Sami Mäntymaa kuudella ja Niko Malinen ja Sami Ikävalko viidellä pisteellä. Korikobrista nousi kaksi pelaajaa ylitse muiden, sillä Kyle Fogg nakutti 34 pistettä ja lopussa pituusylivoimaansa hyväksi käyttänyt Lawrence Kinnard 26 pistettä.

Korihaiden pelit jatkuvat kahdella kotiottelulla kun keskiviikkona Pohitulliin saapuu Kauhajoen Karhu ja perjantaina Joensuun Kataja.