Korihait härnäsi Pyrintöä

3.04.2014

Korihait joutui sarjakärki Pyrinnön vieraaksi pahasti vajaamiehisenä, kun Pyry Rainamaa, Mikko Jalonen ja James Padgett olivat sivussa kokoonpanosta. Korihait haastoi Pyrinnön kuitenkin miehekkäästi, mutta joutui taipumaan lopulta lukemin 98 – 78 (46-35).

Ottelun ensimmäiset kuusi minuuttia mentiin tasatahtiin, kunnes Pyrintö sai muutamalla nopealla hyökkäyksellä ja parilla kolmosella repäistyä eron yhteentoista pisteeseen ensimmäiselle tauolle lähdettäessä. Kun toista erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia oli Korihait kaventanut eron viiteen pisteeseen, tilanteen ollessa 31-26. Tässä vaiheessa Pyrintö nykäisi uudelleen eron nopeasti kuutentoista pisteeseen BJ Raymondin johdolla. Korihait tuli kuitenkin erän lopussa takaisin yhdentoista pisteen päähän Chace Stanbackin upottaessa vierasjoukkueen illan ainoan kolmosen ja Jalmari Salaterän hassuttaesssa Pyrinnön puolustusta komealla läpiajolla. Kolmannen erän alku oli jälleen kotijoukkueen heiniä ja Ville Pekkkolan ja Santeri Palmin kolmosilla ero kasvoi pahimmillaan 22 pisteeseen (66-44), kun erää oli pelattu runsaat kuusi minuuttia. Korihait vei kuitenkin kolmannen erän viimeiset minuutit lukemin 10-2 ja viimeiseen erään lähdettäessä ero kutistui neljääntoista pisteeseen. Korihaiden rynnistys jatkui neljännen erän alkupuolella ja kun peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia oli Korihait tullut Sami Mäntymaan koreilla jo seitsemän pisteen päähän, tilanteessa 75-68. Pyrinnön seuraavat neljä hyökkäystä päättyivät kuitenkin Antero Lehdon ja Alex Vaenerbergin kolmosiin ja Korihaiden selkäranka katkesi lopullisesti. Viimeiset pari minuuttia olikin sitten pelailua ja loppusummerin odottelua, Pyrinnön kuitatessa kolmennentoista perättäisen voittonsa kahdenkymmenen pisteen erolla.

Korihaiden parhaana palkittiin 30 pinnaa ja 13 levypalloa tehoillut Chace Stanback. Stanbackin lailla täydet 40 minuuttia urakoinut Jonathan Jones heitti 24 pinnaa ja nappasi viisi levypalloa. Jenkkikaksikon ohella ainoana kaksinumeroisille pisteille pääsi Sami Mäntymaa kymmenellä pisteellä. Hyvän pelin pelannut Mäntymaa keräsi myös seitsemän levypalloa ja neljä korisyöttöä. Niko Malinen heitti kahdeksan pinnnaa, mutta koko kauden hyvällä prosentilla uponneet kolmoset kolisivat tällä kertaa rautoihin (0/7). Sami Ikävalko (4/3/5) ja Jalmari Salaterä (2 p) vastasivat pelinrakentelusta Mikko Jalosen poissaollessa. Pyrinnöltä yli kymmenen pinnan pääsi viisi pelaaja, parhaana korin alla mellastanut BJ Raymond (21/12/5). Huolimatta huomattavasta pituusylivoimasta Pyrintö voitti levypallot vain neljällä, hyökkäyslevypallojen mennessä tasan 14-14. Suurin ero joukkueiden välillä olikin kolmosissa, joita kotijoukkue upotti 12 kappaletta, yli 40 prosentin tarkkuudella, Korihaiden osuessa vain kerran kahdeksastatoista yrityksestä.

Korihaiden seuraava ottelu pelataan Pohitullissa perjantaina 4.4. klo 18.30 kun vastaan asettuu Lapuan Korikobrat.