Korihait jäädyttää Erkki Saariston pelipaidan kauden viimeisessä pelissä, katsojille ilmainen sisäänpääsy!

14.04.2014

Korihaiden pettymysten täyteinen pelikausi päättyy keskiviikkona 16.4. klo 18.30 alkavaan kotiotteluun Loimaan Bisonsia vastaan. Korihait haluaakin kiittää viimeisen pelin kunniaksi kannattajiaan tarjoamalla ravintola Kirstan kanssa yhteistyössä ilmaisen sisäänpääsyn kaikille katsojille. Lisäksi otteluisäntänä toimiva Auto Palin tarjoaa kahdelle hallin edessä kello 17.00 alkaen uusiin Opeleihin tutustuneelle ottelun VIP-liput ruokailuineen. Ottelussa on esillä myös historian havinaa, kun Korihait jäädyttää takamieslegenda Erkki Saariston pelinumeron hallin kattoon ennen ottelun alkua.  Lisäksi ottelun puoliajalla käydään entisten Korihait-pelaajien välisen heittokilpailun finaali, jossa saatetaan nähdä myös yllätysesiintyjä illan vastustajien riveistä.

Ottelulla ei sarjatilanteiden kannalta ole enää panosta, sillä Korihait on varmistanut paikkansa sarjan hännillä, kun taas Bisonsin sijoitus sarjakakkosena on myös varma. Korihait lähteekin otteluun hakemaan yllätysvoittoa yhdestä mestarisuosikeista ja Bisons puolestaan hakee hyvää pelivirettä pääsiäisen jälkeen alkaviin pudotuspeleihin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kolme kertaa ja jokainen kohtaaminen on mennyt Bisonsin nimiin. Kaksi edellistä ottelua se on voittanut selvin numeroin, mutta kauden ensimmäinen kohtaaminen Loimaalla päättyi Antto Nikkarisen nostaessa joukkueensa yhden pisteen voittoon vain pari sekuntia ennen loppua.

Bisons on kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari ja joukkue on rakennettu hakemaan myös kolmatta perättäistä mestaruutta tämän kevään pudotuspeleissä. Loimaalaisten rosterin tasosta ja laajuudesta kertoo se, että peräti neljä Bisonsin pelaaja valittiin ensi kesän MM-kisoihin valmistautuvaan maajoukkuerinkiin. Heistä vakuuttavin on tällä kaudella ollut Susijengin aloittava sentteri Tuukka Kotti, joka on pelannut kauden 11 pisteen ja 7 levypallon keskiarvoilla. Myös Antto Nikkarinen (7/2/4) ja Matti Nuutinen (9/4) ovat olleet isossa roolissa Bisonsin peleissä. Bisonsin materiaalista kertoo paljon, että maajoukkueeseen valittu Carl Lindbom (7/3) on pelannut vain reilun kuudentoista minuutin keskiarvolla. Maajoukkuenelikon ohella kokoonpanosta löytyy monipuolinen takamies-laituri, entinen maajoukkuepelaaja Ville Mäkäläinen (7/3/2), sekä takamies Ilpo Pehkonen (3/1). Myös Bisonsin jenkkiosastolla löytyy taitoa ja laajuuttaa. Joukkueella on käytössään peräti viisi amerikkalaisvahvistusta, joista eniten ovat esiin nousseet Keski-Euroopan huippusarjoissa pelannut takamies Aubrey Coleman (23/6/2), aikaisemminkin Suomen kentiltä tuttu laituri John Williamson (16/6), sekä kimmoisa laituri Frank Robinson (14/5). Heidän lisäkseen rosterissa ovat sentterit Ike Udanoh (7/5) ja Ralph Sampson III (5/4).

Pohitullin kotiyleisöllä on nyt hyvä mahdollisuus nähdä Korihait viimeisen kerran tositoimissa tällä kaudella, sekä ”Ekin” pelipaidan jäädytys ja heittokilpailun finaali täysin maksutta. Otteluisäntänä toimii Auto Palin ja Opel ja sisäänpääsyn tarjoaa Kirsta, jossa pelataan myös jälkipelit. Pohitullissa tavataan siis 16.4. klo 18.30 alkaen.