Korihait jäi jalkoihin Lappeenrannassa

19.02.2014

Korihaiden ja Lappeenrannan Namikan kohtaaminen oli sarjatilanteen kannalta erittäin tärkeä ja odotetavissa oli tasainen vääntö sarjapisteistä. Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tasainen, sillä kotijoukkue Namika vei ottelua alkuminuuteista lähtien ja lopulta koko ottelun selvin numeroin 88 – 55 (55-26).

Korihailla oli kokoonpanossaan muutaman päivän joukkueen kanssa harjoitellut uusi vahvistus Lamont Mack. Uuden jenkin tulo oli piristänyt joukkueen harjoituksia ja odotuksissa olikin että sama ote siirtyisi myös peliin. Mackin tulon myötä yksi jenkeistä on vuorollaan huilivuorossa. Korihait oli tähän peliin valmistautunut niin että James Padgett huilaa, mutta Chace Stanbackin loukkaantumisen vuoksi koko suunnitelma menikin uusiksi pelipäivän aamulla. Kenties tämä myöhäinen kokoonpanomuutos näkyi myös ottelussa sillä Korihait oli alusta alkaen täysin vastaantulija. Ottelun suunta lähti liikkeelle jo ensimmäisestä hyökkäyksestä, jossa pallo pelattiin korin alla täysin vapaana olleelle Mackille, joka nosti pallon huolimattomasti ohi ja Namika meni minuutissa 6-0 johtoon ja Korihait oli pakotettu ensimäiselle aikalisälle. Tahti ei aikalisän jälkeen juuri parantunut vaan kotijoukkue vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 30-17 ja toisen erän lukemin 25-9 ja peli alkoi olla taputeltu. Korihait ei saanut toisella puoliajalla enää viritettyä minkäänlaista kiriä ja niin ero pysyi koko ajan kolmenkymmenen pisteen tietämissä ja ottelu päättyi murskalukemiin 88-55.

Kuvaavaa ottelussa oli myös se että Korihaiden pelaajilta ei tuntunut onnistuvan mikään ja vastaavasti kotijoukkue upotti välillä mahdottomiakin heittoja sisään. Korihaiden parhaana palkittiin Sami Ikävalko (10/3/3). Kunniamaininnan taistelustaan ansaitsee myös kaikki tilanteet loppuun asti tsempannut Niko Malinen (7/6). Lamont Mack (13/5) väläytteli välillä hyökkäyspään osaamistaan ja meni puolustajastaan ohi aina niin halutessaan. Hänen heittopelinsä ei kuitenkaan ollut vielä kohdallaan ja pelitilanneheitot (4/16) kolisivat rautoihin. Positiivista Mackin pelissä oli myös hänen asenteensa ja tsemppaamisensa vaikeillakin hetkillä. Josh Dollard jäi myös pieniin tehoihin (14/6), mutta pahiten epäonnistui James Padgett, joka sai kahdessakymmenessä minuutissa aikaiseksi yhden levypallon, eikä yhtään pistettä. Sami Mäntymaa heitti viisi, Mikko Jalonen neljä ja Jalmari Salaterä kaksi pistettä.