Korihait jäi Karhun hampaisiin

20.11.2013

Kauhajoen Karhu kävi keskiviikkona ryöstöretkellä Pohitullissa ja pidensi Korihaiden tappioputken jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Peliä alusta loppuun johtanut Karhu vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 79 – 91 (40-49).

Karhulla oli alla kaksi rökäletappiota vieraskentältä, mutta tällä kertaa pohjanmaalaiset tekivät heti alusta lähtien selväksi että vastaava ei tule toistumaan. Tämä näkyi Karhun otteissa aggressiivisena pelinä molemmissa päissä kenttää. Vierasjoukkue repi heti kättelyssä eron yli kymmeneen pisteeseen ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemissa 12-23. Toisen neljänneksen alku oli puolestaan Korihaiden hallintaa ja hieman ennen erän puoliväliä Korihait nousi tasoihin tilanteessa 29-29. Peli jatkui tasaisena neljän minuutin ajan kunnes pari minuuttia ennen puoliaikaa Karhu repäisi eron uudelleen kymmeneen pisteeseen.

Koko toinen puoliaika meni Karhun johtaessa reilulla kymmenellä pisteellä ja pahimmillaan eroa oli 19 pistettä. Korihait onnistui lopussa vielä kaventamaan, mutta ei päässyt missään vaiheessa enää iskuetäisyydelle.

Korihaiden parhaana palkittu Niko Malinen oli ottelun jälkeen pettynyt mies. ”Oma hyvä peli ei paljoa lohduta, kun joukkueen peli ei ota kulkeakseen”, manasi murheellinen Malinen. ”Teimme lukuisia virheitä monella osa-alueella ja Karhu rankaisi niistä surutta”, jatkoi Malinen.

”Pelasimme mielestäni hyvän ottelun, lukuun ottamatta kaukoheittopeliä”, tiivisti ottelun Kauhajoen päävalmentaja Ari Tammivaara. ”Pääsimme loukkaantumisten ja sairastelujen jälkeen harjoittelemaan tämän viikon hyvin ja se näkyi tämän päivän esityksessä”, päätti Tammivaara.

”Meillä oli isona teemana Karhun nopean pelin pysäyttäminen, mutta epäonnistuimme siinä lähes täydellisesti”, manasi kotijoukkueen käskijä Ari Mikkola. ”Aluksi Kauhajoen isot miehet juoksivat nopeista helppoja koreja ja kun saimme heidät kiinni, niin sitten jäi pikkumiehet vapaaksi”, tiivisti Mikkola.

Korihaiden pirteimmästä esityksestä vastasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Niko Malinen, joka upotti 15 pistettä. Josh Dollard teki tyypilliset 25 pinnaa, Mikko Jalonen 15, James Padgett 12/16, Chace Stanback 8/11 ja Sami Ikävalko neljä pistettä.  Karhun parhaana palkittiin 14 pistettä tehtaillut Henri Hirvikoski. Tasaista jälkeä tehneestä vierasjoukkueesta lisäksi yli kymmenen pisteen pääsivät Akeem Johnson 18, Antwine Williams 17, Andre Williamson 15 ja Bojan Sarcevic 12.

Korihaiden kokoonpanosta puuttui jalkavammasta kärsivä Pyry Rainamaa, joka huilannee parisen viikkoa. Kolme viikkoa sitten polvensa teloneen Sam McLaurinin kuntoutusajaksi määräytyi alkuviikon lääkärintarkastuksessa 4-5 kuukautta ja jenkki onkin jo matkustanut kotimaahansa.

Korihaiden pelit jatkuvat ylihuomenna, perjantaina kun Pohitulliin saapuu Teemu Rannikon johtama Joensuun Kataja.