Korihait jälleen reiluun kotivoittoon

13.10.2013

Korihait piti kotisaldon puhtaana rökittämällä Kouvot Pohitullissa lukemin 94 – 74 (44-33). Ottelu oli kotijoukkueen hallinnassa kolmannen erän alkua lukuunottamatta koko ajan.

Korihait aloitti pelin 9-0 jaksolla ja Kouvot oli pakotettu ensimmäiselle aikalisälle jo neljän minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen myös vierailjat saivat pelinsä kulkemaan ja ottelu hieman tasoittui. Korihait nykäisi kuitenkin uudelleen Sami Mäntymaan viidellä peräkkäisellä pisteelle ja ensimmäistä taukoa vietettiin lukemissa 22-12. Toinen jakso mentiin tasatahtiin ja puoliajalle mentäessä ero oli kasvanut yhdellä pisteellä.

Kolmannen neljänneksen alku osoittautui jälleen Korihaiden osalta lähes katastrofaaliseksi. Neljä peräkkäistä hyökkäystä päättyi pallon menetyksiin ja Kouvot tuli rinnalle. Tässä vaiheessa oli Korihaiden vuoro pikaiselle aikalisälle. Aikalisän jälkeen Kouvot hallitsi vielä hetken ja siirtyi 51-47 johtoon. Kouvojen kirin katkaisi taas pirteästi pelannut Mäntymaa upottamalla kolmosen, jonka jälkeen Chace Stanback upotti kaksi kolmosta putkeen ja kotijoukkue otti pelin uudelleen haltuunsa. Korihaiden hurmosta jatkoi Sami Ikävalko pussittamalla kahdeksan pistettä peräjälkeen ja kotijohto kasvoi jälleen kahteentoista pisteeseen. Viimeisen jakson alkuun Stanback naulasi kolmosen ja heti perään Sam McLaurin teki korin ja pisti myös vaparin pussiin ja peli alkoi olla taputeltu. Viimeiset minuutit pelailtiinkin sitten aikaa ja Korihait pääsi juhlimaan toista peräkkäistä suurinumeroista voittoaan.

”Tein muutaman henkilökohtaisen mokan kolmannnen erän alkuun ja sama meininki tarttui muuhunkin joukkueeseen” kuvaili Sami Ikävalko murheellista kolmannen erän alkua. ”Hetken penkillä mietittyäni sain taas pelistä kiinni ja samalla myös joukkueen peli alkoi kulkea”, jatkoi ratkaisuvaiheessa tärkeitä koreja naulannut Ikävalko.

”Kokonaisuudessaan peli oli hyvä, lukuunottamatta tuota yhtä synkkää jaksoa”, kertoili myös Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola.

”Olemme olleet hyvä levypalloissa aikaisemmissa peleissä, mutta nyt Korihait vei meitä todella pahasti levypallopelissä”, tunnusti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen. ”Toisaalta heitimme niin surkeasti ja Korihait puolestaa hyvin, että sekin oli yksi osatekijä Korihaiden ylivoimaisuuteen levypallopelissä”, jatkoi Lehtonen.

Korihaiden koko jenkkikolmikko pääsi taas tuplatupla-lukemiin (Dollard 22/12, Stanback 19/13 ja McLaurin 12/10). Samit Ikävalko (22/6) ja Mäntymaa (8/2) pelasivat parhaat pelinsä Korihait-urillaan. Mikko Jalonen puolusti Lawrence Wrightin pimentoon ja upotti siinä sivussa yhdeksän pistettä ja kaapi seitsemän levypalloa. Jalmari Salaterä pelasi 11 minuuttia tehoilla 2/2. Kouvojen ykkönen oli 30 pistettä upottanut Frankie Sullivan.

Korihait matkustaa lauantaina Lahteen, Namika Lahden vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa keskviikkona 23.10., jolloin vieraaksi saapuu Tapiolan Honka.