Korihait kohtaa Katajan

16.01.2014

Korihaiden lähes kahden viikon mittainen pelitauko päättyy perjantaina kun joukkue matkaa Pohjois-Karjalaan ja kohtaa sarjassa neljäntenä olevan Joensuun Katajan.

Kataja aloitti kautensa heikohkosti, mutta sai pelinsä nopeasti uomiin ja napsi voittoja tasaiseen tahtiin. Viime aikoina joukkueen peli on hieman taas takkuillut ja edellisestä pelistä takana on tappio Lapualla. Tämä tappio pitää huolen siitä, että Korihait saakin todennäköisesti vastaansa ärsytetyn joensuulaisryhmän. Katajan tappiot ovat tulleet pääasiassa matkapeleistä, sillä kotiareenalla joukkue on ollut kovassa lennossa ja voittanut ottelunsa keskimäärin lähes kahdenkymmenen pisteen erolla.

Kataja pelasi alkukauden Korisliigan ohella myös Eurochallengea, joka varmasti vaikutti joukkueen otteisiin kotimaan kentillä. Nyt europelien päättymisen jälkeen Kataja on muokannut joukkuettaa paremmin Korisliigaan sopivaksi vaihtamalla kaksi jenkkiä ennestään Suomen kentiltä tuttuihin nimiin. Alkukauden jenkkilaiturit Renaldo Major ja Brian Greene saivat väistyä kun tilalle tulivat Alex Wesby ja Jared Newson. Molemmat pelaajat ovat pelanneet aiemmin Katajan riveissä, Newson kaksi kautta ja Wesby yhden, jonka lisäksi Wesby pelasi yhden kauden ToPo:ssa. Katajan kolmantena jenkkinä jatkaa sentteri Mike Morrison.

Katajan pelin sieluna toimii Suomikoriksen legenda, Teemu Rannikko. Turkulaislähtöinen Rannikko on johdattanut joukkueensa peliä 12 pisteen ja reilun viiden syötön keskiarvoilla. Rannikon ohella joensuulaisten suomalaisosasto on todella vakuttavaa, sillä joukkueen täydentävät Petri Virtanen, Sami Lehtoranta, Ville Mäkäläinen, Antti Kanervo, Juho Lehtoranta, Juho Nenonen ja Jesse Niemi.

Korihaiden edellinen ottelu 4.1. päättyi tappioon Tampereella Pyrinnön käsittelyssä. Sen jälkeen joukkue piti lyhyen tauon harjoittelusta, jonka jälkeen on menty taas kovaan tahtiin. Kataja-pelin jälkeen Korihailla on vuorossa kaksi siirrettyä ottelua, kun maanantaina Pohitulliin saapuu kaksinkertainen mestari Loimaan Bisons ja keskiviikkona haiparvi matkaa Saloon UrhoTV:n kameroiden eteen. Sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluu taas se, että Vilpas-pelin jälkeen edessä on taas puolentoista viikon mittainen pelitauko.

Korihait hyppää siis perjantai-aamuna klo 8 Juhani-Matkojen Mersun kyytiin ja lähtee salistamaan kauden ensimmäistä voittoaan vieraspelistä. Edellinen voitto Joensuusta puolestaan on haettu lähes neljä vuotta sitten, maaliskuussa 2010. Tuosta ottelusta joukkueiden nykyisessä kokoonpanossa ovat enää Katajalta Virtanen, Nenonen ja Sami Lehtoranta sekä Korihailta puolestaan kapteeni Mikko Jalonen.