Korihait kohtaa Kouvot sunnuntaina

30.01.2014

Korihaiden puolentoista viikon pelitauko päättyy sarjatilanteen kannalta erittäin tärkeällä ottelulla, kun Korihaiden yläpuolella seuraavalla sijalla oleva Kouvolan Kouvot saapuu sunnuntaina Pohitulliin.

Korihait on taukonsa aikana valahtanut sarjataulukossa viimeiselle sijalle ja Kouvot on Korihaiden edellä yhden voiton enemmän ottaneena. Molempien joukkueiden kuntokäyrät osoittavat samaan suuntaan, sillä molemmilla on viimeisestä viidestä pelistä vain yksi voitto. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kuluvalla kaudella, molempien voittaessa kotiottelunsa. Korihait kukisti Kouvot lokakuussa Pohitullissa kahdellakymmenellä pisteellä, hallitsemalla ottelua alusta loppuun asti. Kouvot puolestaan oli parempi joulukuun puolivälissä Kouvolassa, voittaen ottelun yhdeksällä pisteellä. Kyseinen ottelu oli alkuminuuteista lähtien tasainen ja Korihait johtikin ottelua vielä viimeisellä neljänneksellä neljällä pisteellä.

Kouvojen joukkue on muuttunut merkittävästi joukkueiden edellisestä Uudenkaupungin kohtaamisesta. Kouvolalaisten kaikki kolme jenkkiä ovat vaihtuneet kun alkukaudella pelanneet Lawrence Wright, Delvon Johnson ja Frankie Sullivan on korvattu Clifford Collimonilla, Justin Hawkinsilla, Matt Gibsonilla ja Gregg Thondiquella. Hawkins siityi Kouvoihin Loimaan Bisonseista, kaksi kautta Lappeenrannassa pelannut Gibson saapui Ranskasta, Collimon Ruotsista ja Thondique Israelista. Hawkins, Collimon  ja Gibson ovat jo osoittaneet tasonsa Korisliigassa, mutta Thondiquen pelilupa ei ole vielä saapunut, joten sentterin paikalla viihtyvä vahvistus odottaa vielä ensi esiintymistään Suomen parketeilla. Odotettavissa kuitenkin on että Thondique pelaa ensimmäisen ottelunsa juuri Korihaita vastaan. Kouvojen merkittävin vahvistus saapui kuitenkin joulukuun alussa kun maajoukkuesentteri Ville Kaunisto liittyi joukkueeseen. Kaunisto olikin ratkaisevassa roolissa joulukuussa Korihaita vastaan tehden 20 pistettä ja napaten 12 levypalloa. Kauniston arvosta kertoo se, että mies nappasi tällä viikolla levypallotilaston kärkipaikan Korihaiden James Padgettilta ja kiilasi myös pistetilaston kuudennelle sijalle. Kouvoja valmentaa Korihaita kolme ja puolikautta luotsannut Jyri Lehtonen.

Korihait on keskittynyt viimeisen viikon harjoitteluun ja on valmistautunut hyvin Kouvojen kohtaamiseen. Lisää Jobin postiakin on jäälleen saatu, sillä koko alkukauden loukkaantumisista kärsineen Pyry Rainamaan tilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja takakentän taistelija on sivussa ainakin kuukauden, pahimmassa tapauksessa koko loppukauden.

Viikonlopun pääotteluna pelatava Korisliigan kamppailu Korihait – Kouvot käydään siis sunnuntaina 2.2. klo 17 alkaen. Miesten ottelun lisäksi viikonloppuna on nähtävissä myös juniorikoripalloa valtakunnan huipulta, sillä sekä Korihaiden A- että B-pojat kamppailevat tärkeistä sarjapisteistä valtakunnallisissa ykkösdivareissaan. A-pojat kohtaavat Tapiolan Hongan lauantaina klo 19.30 ja omaa sarjaansa puhtaalla pelillä johtavat B-pojat pelaavat sunnuntaina klo 14 alkavassa ottelussa myös Honkaa vastaan. Liput Korisliigaotteluun maksavat 12 € (S-etukortilla 10 €), lippujen ennakkomyynti Sportiassa. Junioriotteluihin on vapaa pääsy ja paikalla on myös puffetti.