Korihait kohtaa Teemu Rannikon tähdittämän Katajan

21.11.2013

Korihait jatkaa kotiotteluitansa perjantaina 22.11. klo 18.30, kun vastaan asettuu Teemu Rannikon tähdittämä Joensuun Kataja Basket.

Kataja aloitti Korisliigakautensa hieman takkuillen häviten kolme peliä ensimmäisestä kuudesta ottelustaan, mutta sen jälkeen tahti on ollut vakuuttavaa ja koossa on jo viisi perättäistä voittoa. Erikoista Katajan alkukaudessa on ollut se, että joukkue pelasi kolme ensimmäistä otteluaan vieraskentällä, mutta nyt edellisestä vierasottelusta Korisliigassa on aikaa jo yli viisi viikkoa. Korisliigan ohella Kataja pelaa toista kautta peräkkäin myös EuroChallenge-sarjaa. Viime kaudella Kataja eteni Eurokentillä aina puolivälierävaiheeseen ja tälläkin kaudella saldona on kaksi voittoa kolmesta ottelusta.

Katajan moottorina pelaa Suomikoriksen legendoihin kuuluva, Turun NMKY:n kasvatti Teemu Rannikko. Rannikko palasi täksi kaudeksi kotimaan kentille kolmentoista ulkomaan vuoden jälkeen. Pohitullissa Rannikko on nähty viimeksi yli neljätoista vuotta sitten. Tuolloin Rannikko johdatti joukkueensa voittoon tehtaillen 26 pistettä. Tällä kaudella Rannikko on tehnyt kymmenessä ottelussa noin kolmentoista pisteen ja viiden syötön keskiarvot. Katajan muita nimimiehiä ovat maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneet Antti Kanervo, Vesa Mäkäläinen, Petri Virtanen ja Sami Lehtoranta. Lisäksi joukkueesta löytyy nuoremman polven liigajyriä kuten Juho Lehtoranta, Jesse Niemi ja Juho Nenonen. Pohjois-Karjalaisten jenkkeinä pelaavat sentteri Mike Morrison ja laiturit Renaldo Major ja Brian Greene. Heistä Morrison ja Major ovat pelanneet Katajassa kauden alusta lähtien, mutta Greenellä on takanaan vasta kaksi liigaottelua. Katajan valmentajana häärii Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala.

Korihaiden surullisen kuuluisalla sairaslistalla on tällä hetkellä Pyry Rainamaa, Jyrki Nieminen ja Tero Into. Rainamaa ja Nieminen palannevat kokoonpanoon lähiviikkoina, mutta Tero Inton kausi on ohi ja mies menee polvileikkaukseen lähiaikoina. Myös Sam McLaurinin pelit ovat tältä kaudelta pelattu ja sympaattinen jenkki on matkustanut kotimaahansa kuntouttamaan polveaan.

Korihait kohtaa Katajan siis Pohitullissa 22.11. klo 18.30.