Korihait lauantaina Hongan vieraaksi Espooseen

27.12.2013

Korihait matkaa lyhyen joulutauon jälkeen Espooseen Hongan vieraaksi.

Honka on tällä hetkellä sarjassa kuudennella sijalla voitettuaan puolet kuudestatoista ottelustaan. Honka aloitti sarjan ryminällä, voittaen peräti viisi ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen oli hetki hieman synkempää, mutta viime aikoina Honka on taas pelannut pirteästi voittamalla neljä edellisestä kuudesta ottelustaan.

Korihaiden ja Hongan edellinen ottelu lokakuussa päättyi Hongan reiluun voittoon Pohitullissa. Tuossa ottelussa Hongalla oli vain yksi, mutta sitäkin tehokkaampi ulkomaalaisvahvistus. Ottelun ehdoton hahmo oli Ronnie Clark, joka upotti peräti 37 pistettä, käsittämättömällä lähes 80 prosentin tarkkuudella. Clarkin ohella Hongan tehomiehiä olivat Villematti Kopio (21p) ja Tuomas Iisalo (16p). Korihaiden parhaat olivat Josh Dollard (28p) ja Mikko Jalonen (17p). Kyseinen ottelu oli tappion lisäksi Korihaille erittäin murheellinen, sillä erinomaisesti kauden aloittanut Sam McLaurin loukkaantui tuossa ottelussa ja hänen kautensa päättyi.

Clarkin, Kopion ja Iisalon lisäksi Hongan tehomiehiä ovat 203-senttinen sentteri Jaraun Burrows (17/9) ja uusi takamieshankinta Brady Morningstar (10,5/3/5,5).

Korihait on joulutauon jälkeen päässyt harjoittelemaan laadukkaasti, kun Pyry Rainamaa on palannut harjoitusvahvuuteen. Rainamaan lisäksi harjoituksiin on liittynyt Aleksi Peltonen, jonka kanssa Korihait on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen. Peltonen (196cm ja 19v.) on Korihaiden kasvatti, joka on kolmen edellisen kauden aikana pelannut Korisliigassa yhteensä 22 ottelua, piste-ennätyksen ollessa yhdeksän pistettä.

Valmennuspuolella Korihait puolestaan vahvistui Marko Vehniäisellä, joka liittyi edustusjoukkueen valmennusryhmään. Myös Vehniäinen on Korihaiden kasvatteja ja on toiminut viimeiset neljä kautta Korihaiden A-poikien valmentajana. Pelaajaurallaan Vehniäinen pelasi Korisliigassa seitsemän kautta ja yli 200 ottelua.