Korihait matkaa Kauhajoelle

10.12.2013

Korihait matkaa keskiviikkona Kauhajoelle Karhun vieraaksi.

Korihait sai viime keskiviikkona pitkän tappioputkensa katkaistua ja pelasi myös perjantaina hyvän ottelun KTP:tä vastaan. Kauhajoki puolestaan palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan voittamalla kotonaan Lappeenrannan NMKY:n niukasti kahdella pisteellä.

Korihait ja Karhu ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, kerran harjoitusottelussa ja kerran sarjaottelussa. Karhu on poistunut molemmista otteluista voittajana, mutta Korihait on kuitenkin pystynyt haastamaan pohjanmaalaiset molemmilla kerroilla tiukkaan taistoon. Joukkueet kohtasivat viimeksi kolme viikkoa sitten Pohitullissa, jolloin Karhu oli parempi lukemin 91 – 79. Tuolloin Karhu aloitti ottelun todella vauhdilla ja karkasi heti kättelyssä kymmenen pisteen johtoon. Korihait sai rytmistä kiinni toisella neljänneksellä ja ottelu tasoittui. Karhu piti ottelun hallussaan toisella jaksolla ja Korihaiden viimeinen kiri jäi tekemättä.

Karhu pelaa valmentajansa Ari Tammivaaran alaisuudessa jo kolmatta täyttä kautta tutulla pelikonseptilla, jossa peliaika ja vastuu jaetaan tasaisesti koko joukkueen kesken. Joukkueen tasaisuudesta kertookin se että peräti kahdeksan pelaajaa on tehnyt pisteitä yli kuuden pisteen keskiarvolla ja yhdeksän pelaaja pelaavat yli kuusitoista minuuttia ottelua kohden. Karhun tehokkain pelaaja on ollut sentteri Andre Williamson vajaan neljäntoista pisteen ja kymmenen levypallon keskiarvoilla. Toinen yli kymmenen pisteen keskiarvoon päässyt pelaaja on ollut kokenut takamies Antwine Williams. Korihaista tuttu Bojan Sarcevic on tehtaillut tilastoikseen kahdeksan pistettä ja kolme levypalloa ja syöttöä ottelua kohden. Kotimaisista pelaajista Karhun syömähampaat ovat Markus Molenius, Henri Hirvikoski, Niko Mattila ja Jussi Eskola.

Keskiviikkona 11.12. klo 18.30 alkaen selvitellään siis onko Korihait saanut hampaansa hiottua Karhun saalistukseen.