Korihait matkaa sarjakärjen vieraaksi Tampereelle

2.04.2014

Korihait kohtaa sarjan kärjessä majailevan Tampereen Pyrinnön keskiviikkona Pyynikin palloiluhallissa, Tampereella. Korihait joutuu otteluun pahasti vajaamiehisenä, sillä Pyry Rainamaan ohella sairaslistalle ovat liittyneet kapteeni Mikko Jalonen, sekä James Padgett. Rainamaa ja Jalonen ovat varmuudella illan ottelusta sivussa, mutta Padgettin osalta ratkaisu tehdään vasta paikan päällä, lämmittelyn jälkeen.

Pyrintö löytyy sarjataulukon kärjestä yhdessä yhden ottelun vähemmän pelanneen Bisonsin kanssa. Pyrintö on voittanut kauden 40 ottelustaan 34. Kotikentällään se on ollut tällä kaudella voittamaton, saldolla 19-0. Pyrinnön edellinen tappio Korisliigassa on tullut tammikuun viimeisenä päivänä Joensuussa, eli joukkueella on takanaan 12 perättäistä voittoa ja kaksi tappiotonta kuukautta. Korisliigan ohella Pyrintö on pelannut Baltian liigaa, jossa se selvisi aina pronssiotteluun asti.

Korihaiden ja Pyrinnön keskinäiset kohtaamiset ovat menneet kaikki tamperelaisten nimiin. Ensimmäisen ottelun Pyrintö vei Pohitullissa lukemin 105-55 ja toisen kohtaamisen alkuvuodesta Pyynikillä lukemin 99-66. Tampereen kohtaamisessa Korihait oli vielä iskuetäisyydellä ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta Pyrintö nykäisi erän loppuun 10-0 runin ja karkasi ratkaisevaan johtoon. Tuossa ottelussa Korihaiden ylivoimanen ykkönen oli Pyrinnön tornien keskeltä 26 pistettä ja 17 levypalloa napsinut James Padgett. Kolmas ottelu käytiin helmikuussa Uudessakaupungissa. Korihait roikkui vielä puoliajalla seitsemän pisteen päässä, mutta toisella puoliajalla Pyrintö eteni vastustamattomasti kahdenkymmenen pisteen voittoon, lukemin 99-79.

Pyrinnön vahva peli on perustunut tasaiseen aloitusviisikkoon ja erittäin laajaan ja laadukkaisiin penkkipelaajiin. Aloituksessa pelaavat Pyrintö-ikonit takamies Antero Lehto (16/3/4) ja Susijengi-sentteri Antti Nikkilä (7/6). Viisikon täydentävät monipuoliset jenkkilaiturit Damon Williams (16/8/3), BJ Raymond (17/7) ja Kelvin Lewis (14/4). Vaihtopenkiltä ensimmäisinä tulevat entinen Korihait-peluri Petri Heinonen, Alex Vaenerberg, Osku Heinonen, Topias Palmi ja Ville Pekkola.