Korihait matkaa torstaina Lapualle

6.11.2013

Korihailla on torstaina edessään tärkeä vierasottelu, kun joukkue matkaa Lapuan Korikobrien vieraaksi. Kyseessä on molemmille joukkueille erittäin tärkeä ottelu, sillä Korihait janoaa kauden ensimmäistä vierasvoittoaan ja haluaa katkaista jo viiden pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Kotijoukkue Korikobrat puolestaan hakee vielä kauden avausvoittoaan, sillä se on hävinnyt kauden seitsemän ensimmäistä peliään.

Tappioputkestaan huolimatta Korikobrat ovat pelanneet erittäin tasaisia otteluita häviten esimerkiksi kaksi edellistä peliään viidellä ja kolmella pisteellä. Kobrat ovat myös reagoineet tappioihin sillä päävalmentaja Terence Stansbury sai väistyi ja alkukauden apuvalmentajana toiminut Derrick Crayton hyppäsi päävalmentajan paikalle.

Pelaajaosastolla Kobrilla on varsin mielenkiintoinen nippu, sillä kolmen amerikkalaisen lisäksi lapualaisilla on riveissään kaksi georgialaista pelaajaa. Alkukauden tehokkaimmat pelaajat ovat olleet laiturit Brad Reese (17/5) ja Lawrence Kinnard (15/8). Sentterin paikalla pelaava Frank Holmes on tehtaillut luvut 9/7. Korihaiden kannalta Korikobrien mielenkiintoisin pelaaja löytyy suomalaisosastolta, sillä joukkueen tehokkain kotimainen on ollut Korihaiden kasvatti Cedric Latimer (11/4). Muita tehopelaajia ovat olleet Jussi Turja (9/3) ja Tuomas Viertola (5/1). Joukkueen aloittavana pelinrakentajana pelaa georgialainen Givi Bakradze (5/3/3). Bakradze pelasi Lapualla A-juniorisarjaa vuosikymmenen vaihteessa, joten häntä ei lasketa mukaan ulkomaalaiskiintiöön.

Korihait on saanut sairaslistaansa pikkuhiljaa tyhjentymään ja myös Niko Malisen pitäisi tehdä torstaina ensi esiintyminen tämän kauden sarjassa. Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola olikin tiistai-illalla tyytyväinen ja kertoi alkuviikon harjoitusten olleen kauden parhaita.

Lapuan Korikobrat – Korihait pelataan Lapuan Urheilutalolla torstaina 7.11. klo 18.30 alkaen.
Ottelun kulkua voi seurata myös Korihaiden Twitteristä.