Korihait pelaili voiton Forssasta

14.11.2014

Korihaiden ja Forssan Koripoikien välinen koitos ei ollut mitään perjantai-illan huumaa, sillä Korihaiden lähtiessä kotijoukkueen kävelyvauhtiin muodostui ottelusta todella tuskastuttava vääntö. Tiukilla loppuhetkillä Korihailta löytyi jälleen tarvittava lisävaihde ja tuloksena oli kauden yhdeksäs voitto lukemin 79 – 85 (41-42).

FoKoPon taktiikkana otteluun lähdettäessä oli jäädyttää pelin tempo ja näin estää Korihaiden vauhtipeli. Tämä taktiikka onnistui läpi ottelun hyvin, sillä Korihait ei päässyt juoksemaan nopeitahyökkäyksiä kuin vain ajoittain. Kotijoukkue vei ottelun alkua ja johti viiden minuutin jälkeen lukemin 12-6. Erän viimeisillä minuuteilla Korihait sai muutaman onnistumisen ja tauolle lähdettiin tilanteessa 17-15. Toisella neljänneksellä peli hieman nopeutui, mutta edelleen mentiin kotijoukkueen tahdissa. Erän puolivälissä forssalaisten johtaessa 29-25 Korihaiden Niko Malinen heitti kahdeksan pinnaa putkeen ja siirsi Korihait johtoon. Pari minuuttia ennen taukoa Korihait venytti johdon viiteen pisteeseen, mutta kotijoukkue tuli rinnalle ja tauolle lähdettiin Korihaiden johtaessa yhdellä pisteellä.

Kolmas neljännes oli Korihaiden paras ja erän lopussa vierasjohto kasvoi jo yhteentoista pisteeseen. Hyvin taistellut kotijoukkue ei kuitenkaan antautunut vaan tuli pikkuhiljaa takaisin peliin mukaan. Kun neljättä erää oli pelattu vain kolme minuuttia oli FoKoPo tullut yhden pisteen päähän ja alkoi tiukka vääntö sarjapisteistä. Seuraavat reilut viisi minuuttia mentiin kori-korista, Korihaiden ollen koko ajan johtoasemassa. Vajaa pari minuuttia ennen loppua kotijoukkueen Jamie Stewart riisti pallon ja Mikko Jalonen rikkoi häntä saaden epäurheilijamaisen virheen. FoKoPo tuli Stewartin vapaaheitoilla yhden pisteen päähän ja sai vielä sisäänheiton itselleen. Adrien Coleman katkaisi kuitenkin forssalaisten syötön ja nosti eron kolmeen pisteeseen. Tilannetta seuranneen aikalisän jälkeen kotijoukkue tuli tasoihin Anthony Jonesin kolmosella, kun peliaikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia. Seuraavan minuutin aikana molemmat epäonnistuivat hyökkäyksissään, kunnes Nigel Moore nosti hyökkäyslevypallosta Korihait kahden pisteen johtoon. Tämän jälkeen Korihait sai puolustettua FoKoPon pois korinteosta ja Nigel Moore ja Mikko Jalonen kaunistelivat loppulukemat vapaaheittoviivalta.

”Tiesin että ottelusta ei tule helppoa, täytyy myös myöntää että hieman taisi olla keskittyminen jo sunnuntain Nokia-pelissä. Silloin kun keskittyminen ei ole täydellistä, niin pelistä tulee vaikea”, tiivisti ottelun kulun Korihaiden valmentaja Jarno Nikula.

Korihaiden parhaana palkittiin 18 pistettä ja 19 levypalloa tilastoihin saalistanut Marcus Van. Vanin ohella Mikko Jalonen (19/3), Mikael Herbert (15/7), Niko Malinen (12/1) ja Nigel Moore (12/7/5 s) pääsivät kaksinumeroisille pisteille. Adrien Coleman saalisti tehot 9/7/4 s ja puolusti Jamie Stewartia aktiivisesti. Pisteille päässeen kuusikon ohella peliaikaa kartuttivat Elias Valtonen, Jalmari Salaterä, Eero Lehtonen ja Petteri Ruutiainen, mutta heidän pistetilit jäivät tässä pelissä avaamatta. FoKoPosta yli kymmenen pisteen pääsivät Brett Roseboro (21/17), Jamie Stewart (19/2), Anthony Jones (16/13) ja Janne Kinnunen (12/1).

Korihaiden pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Nokialle ja kohtaa BC Nokian klo 17 alkavassa ottelussa.