Korihait puolusti voiton Järvenpään Koripalloseurasta

7.02.2016

Korihait ja divarin kärkitilaa hallussaan pitänyt JKS kohtasivat sunnuntaina Pohitullissa kauden ennätysyleisön edessä. Korihait ratkaisi varsin fyysisen kamppailun ottelun puolivälissä ja otti tärkeän voiton lukemin 80 – 68 (43-33).

 

Korihait hallitsi ottelua ensimmäisillä minuuteilla johtaen parhaimmillaan seitsemällä pisteellä. Tiukasti taistellut vierasjoukkue tuli kuitenkin väkisin peliin mukaan ja tasoitti ottelun juuri ennen ensimmäistä taukoa. Toisen neljänneksen alussa JKS siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ja seuraavat minuutit mentiin tasaisissa merkeissä. Korihait hivuttautui erän puolivälin jälkeen pieneen johtoon ja aivan erän lopussa kotijoukkue onnistui kahdessa nopeassa hyökkäyksessä ja puoliaikajohto kasvoi kymmeneen pisteeseen. Ensimmäisen jakson korihai oli 11 pistettä pussittanut Reggie Bratton, jota peesasi kahdeksalla pisteellä Mikko Jalonen.

Ratkaisun merkkejä alkoi olemaan ilmassa heti kolmannen erän alussa, kun Korihait piti JKS:n lähes seitsemän minuuttia vain kahdessa pisteessä, tehden itse samassa ajassa 17 pistettä ja näin ollen ero kasvoi jo 25 pisteeseen. Viimeisen kolmen minuutin aikana vierailijat saivat muutaman onnistumisen ja viimeiseen erään lähdettiin Korihaiden johtaessa 68-44. Neljännen erän alkuun JKS kehitteli pienimuotoista kiriä ja kavensi 9-0 jaksollaan eron 15 pisteeseen, kunnes Marcus Van väänsi väkisin kaksi koria ja JKS:n kiri pysähtyi. Ottelun viimeiset minuutit molemmat peluuttivat enemmän vaihtomiehiään ja JKS kavensi lopputulokseksi Korihaiden 12 pisteen voiton.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin 18 pistettä ja peräti 19 levypalloa napsinut Marcus Van. Tasaisesti onnistuneesta kotijoukkueesta kaksinumeroisille pisteille pääsivät myös Mikko Jalonen (15), Reggie Bratton (13), James Crowder (12) ja Vesa-Pekka Laine (10). Mikael Herbert paimensi JKS:n ykköstykki HL Colemanin pimentoon ja pussitti kuusi pistettä. Koko Korihaiden nuoriso-osasto pääsi hyville minuuteille ja korinteossa onnistuivat Eero Lehtonen, Akseli Mäkelä ja Jaakko Lahti, kaikille kaksi pinnaa. JKS:n parhaana palkittiin 21 pistettä heittänyt Juuso Kauppinen, mutta myös hurjasti taistellut Arsene Towa (15/8) pelasi hyvän ottelun.

Voitollaan Korihait nousi tasoihin kärkikolmikkoon JKS:n ja FoKoPo:n kanssa. Kaikilla on nyt 15 voittoa, mutta FoKoPo:lla yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Korihailla ja JKS:lla on vastaavasti yksi ottelu enemmän. Ensi viikonloppuna Korihailla on edessään tuplaottelut Oulussa ja seuraava kotipeli on keskiviikkona 17.2. jolloin vastaan asettuu HBA-Märsky.