Korihait taipui Kouvoille jatkoajalla

20.03.2014

Korihait jatkoi hyviä otteitaan keskiviikkona Kouvolassa ja näytti olevan menossa toiseen perättäiseen voittoon. Kuten monta kertaa aikaisemminkin vastustaja oli kuitenkin loppuhetkillä vahvempi ja vei voiton. Korihait jäi alussa takaa-ajajaksi, mutta nousi rinnalle ja ohi. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jolla Kouvot oli viisi pistettä parempi lukemin 107 – 102 (45-36). Tällä kertaa Korihaille jäi ottelusta myös paljon hampaankoloon sillä jo tulossa ollut voitto vietiin kolmella todella tulkinnanvaraisella vihellyksellä varsinaisen peliajan viime hetkillä.

Korihait tuli otteluun hyvin valmistautuneena, mutta siitäkin huolimatta Kouvot rynnisti viidessä minuutissa reilun kymmenen pisteen johtoon. Korihait tuli kuitenkin ensimmäisen neljänneksen lopussa takaisin iskuetäisyydelle ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kouvojen johtaessa kolmella pisteellä. Toisen kympin aluksi Korihait siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, mutta kotijoukkue kuittasi johtaseman nopeasti takaisin itselleen ja meni parhaimmillaan yhdeksän pisteen etumatkalla, jollaisena ero säilyi myös puoliajalle asti. Kolmannessa erässä Korihait alkoi kuromaan Kouvojen johtoa pikkuhiljaa umpeen ja erän loppuun mennessä ero oli kutistunut yhteen pisteeseen.

Neljännen erän alussa Korihait nousi jälleen johtoon, mutta ei pystynyt kasvattamaan johtoaan paria pistettä suuremmaksi. Ottelu jatkui erittäin tasaisena erän loppuun asti, molempien onnistuessa lähes jokaisessa hyökkäyksessään. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui varsinaisen peliajan viimeinen minuutti. Korihait nousi kahden pisteen johtoon James Padgettin kolmella perättäisellä donkilla kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Kouvojen Matt Gibson tasoitti ottelun kun peliaikaa oli jäljellä vajaat neljäkymmentä sekuntia. Tämän Gibson törmäsi teatraalisesti puolessa kentässä täysin paikalla seisovaan James Padgettiin ja Padgettille vihellettiin hyökkääjän virhe ja pallo kotijoukkueelle. Kouvot lähtivät hakemaan voittoon tarvittavia pisteitä kun pelikellossa oli aikaa 31 sekuntia. Korihait onnistui kuitenkin puolustamaan Kouvot ahtaalle ja Chace Stanback pääsi riistämään pallon ja rynnistämään toiseen päähän Kouvojen pelaajan repiessä häntä sekä kädestä että paidasta avoimella kentällä. Tuo tahallinen rikkomusyritys jäi kuitenkin havaitsematta ja Stanback vei donkillaan Korihait kahden pisteen johtoon kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän sekuntia. Kouvojen aikalisän jälkeen Korihait onnistui jälleen puolustuksessaan loistavasti ja Mikko Jalonen sai Ilari Seppälän painostettua ahtaaseen paikkaan. Seppälä lähti kuljettamaan pois päin korista, mutta pääsi pälkähästä kun 0,7 sekuntia ennen loppua Jaloselle tuomittiin tilanteesta todella kyseenalainen virhe. Seppälä laittoi virheestä seuranneet kaksi vapaaheittoa kylmän viileästi pussiin ja siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajan aluksi Ville Kaunisto vei Kouvot kahden pisteen johtoon, jonka ensin James Padgett tasoitti ja Mikko Jalosen ja Jonathan Jonesin koreilla Korihait siirtyi neljän pisteen johtoon. Justin Hawkins kavensi eron kolmeen, mutta Jones nosti Korihait viiden pisteen karkumatkalle kun jatkoaikaa oli pelaamatta kaksi ja puoli minuuttia. Kouvot vei seuraavan puolitoistaminuuttisen 8-0 Daniel Dolencin ja Justin Hawkinsin koreilla ja kotijoukkue siirtyi pitkästä aikaa johtoasemaan (105-102). Korihaiden seuraavassa hyökkäyksessä Jonathan Jones sai kaksi vapaaheittoa, mutta molempien heittojen epäonnistuessa Kouvot pääsi ottelun sankariksi nousseen Hawkinsin vapaaheitoilla kasvattamaan eron Korihaiden uloittumattomiin.

Ottelun ratkaisuvaiheessa tapahtuneet epäselvät tuomaritulkinnat nousivat ottelun jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi, kuten myös Korihaiden vaihtopenkille vihelletty, vihaisesta tuijotuksesta tullut tekninen virhe. Ottelun videotallenne ei ole ollut Korihaiden saatavilla, joten raportointi on pitänyt tehdä pelin tiimellyksessä koettujen havaintojen perusteella.

”Täytyy antaa Korihaille ja Petelle tunnustusta hyvästä pelisuunnitelmasta, jolla he saivat meidän pois omista vahvuuksistamme”, jakoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen tunnustusta Korihaille. ”Mikko Jalonen oli tänäänkin todella vaikeasti pideltävissä, mutta onneksi Hawkinsin ohella Tuomas Hirvonen ja Daniel Dolenc toivat meille voiton”, jatkoi Lehtonen.

”Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä joukkueemme otteista”, kertoi Korihaiden valmentaja Petri Helminen.

Korihaiden parhaana palkittiin jälleen hienosti pelannut kapteeni Mikko Jalonen, joka 21 pisteen ohella nappasi viisi levypalloa ja jakeli viisi korisyöttöä. Jalosen ohella onnistui Korihaiden koko jenkkikolmikko, josta jokainen teki ottelussa tupla-tuplat. James Padgett donkkaili uudeksi piste-ennätyksekseen 30 pistettä 80 prosentin tarkkuudella ja napsi lisäksi 12 levypalloa. Jonathan Jones puolestaan heitti 21 pinnaa, repi 15 levypalloa ja jakoi neljä koriinjohtavaa syöttöä. Chace Stanback teki tehot 15/10, Sami Ikävalko 7/1/4, Niko Malinen 5 pinnaa ja Sami Mäntymaa 3 pinnaa. Kouvoista peräti kuusi pelaaja pääsi yli kymmenen pisteen. Ville Kaunisto (19/13) ja Tuomas Hirvonen (15 p) kannattelivat joukkuettaan ensimmäisellä puoliajalla, Ilari Seppälä (16 p) ja Matt Gibson (17 p) olivat neljännen erän hahmoja ja 26 pinnaa heittänyt Justin Hawkins oli ottelun ratkaisija jatkoajalla. Gregg Thondique teki 11 pistettä, mutta loukkasi polveaan neljännessä erässä eikä palannut enää peliin.

Korihaiden ottelut jatkuvat kotiottelulla sunnuntaina 23.3., kun Namika Lahti saapuu Pohitulliin klo 17 alkavaan otteluun.