Korihait taipui Lahdessa

19.10.2013

Korihait koki tappion myös kauden toisessa vieraspelissään, kun Namika Lahti oli parempi lukemin 95-85 (46-45).

Ottelun alku oli todella tasainen johtoaseman vaihdellessa puolin ja toisin ensimmäiset 16 minuuttia. Korihait johti lukemissa 36-35 kuudentoista minuutin pelin jälkeen, mutta Lahti repäisi tarkoilla kaukoheitolla hetkessä eron yhdeksään pisteeseen. Korihait tuli kuitenkin vielä ennen taukoa pinnan päähän Sami Ikävalkon kolmosella.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella puoliajalla, kotijoukkueen ollessa kuitenkin kuskin paikalla.  Korihait oli vielä seitsemän minuuttia ennen loppua kolmen pisteen päässä, mutta sen jälkeen Lahti repäisi eron kymmeneen pisteeseen. Korihait sai vielä muutama minuutti ennen loppua peliin otetta, mutta lopullinen isku jäi tekemättä ja Lahti pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan.

Ottelun loppuhetket jätti Korihaiden osalta myös hieman jossiteltavaa. Muutaman minuutin sisällä ensiksi Mikko Jalosen vapaa korille ajo torjuttiin selvästi laskevana pallona ja toisessa päässä kotijoukkue sai uuden hyökkäysajan vaikka pallon rautaan osuminen jätti tulkinnan varaa. Joka tapauksessa kotijoukkue otti ottelusta ansaitun voiton, eikä Korihaiden peli ollut lähelläkään sillä tasolla mitä edellisissa kotipeleissä on totuttu näkemään. Korihait kärsi ottelussa myös pitkän pään virhevaikeuksista, kun Sam McLaurin oli alusta asti virhevaikeuksissa ja Josh Dollardkin sai neljännen virheen hyvin varhaisessa vaiheessa.

Korihaiden tehot jakautuivat pitkälti avausviisikon varaan, kun Dollard (22/9), Stanback (16/5), McLaurin (16/9) ja Ikävalko (15/5s) pussittivat jokainen 15 pistettä tai enemmän ja Mikko Jalonen säesti yhdeksällä pisteellä. Sami Mäntymaa upotti viisi ja Jyrki Nieminen kaksi pistettä. Namika Lahdesta jenkkien ohella esiin nousi Vesa Heinonen (12p) ja kentän ykkösmies, Eldar Skamo (20/5/4).

Korihaiden pelit jatkuvat keskiviikkona Pohitullissa, kun vastaan asettuu sarjan pirteästi aloittanut Tapiolan Honka.