Korihait taipui Vilppaalle

23.01.2014

Korihait ja Vilpas kohtasivat keskiviikkona Salossa molemmille todella tärkeässä ottelussa. Korihait joutui ottelussa heti alkuvaiheiden jälkeen takaa-ajaajaksi, eikä viimeisen jakson kiri riittänyt kuin pisteen päähän ja kotijoukkue Vilpas kuittasi ottelusta kuuden pisteen voiton lukemin 81 – 76 (45-32).

Korihaiden alku otteluun oli todella vaikea. Ensin alkulämmittelyssä selvisi, että Pyry Rainamaa ei pysty pelaamaan ottelussa lainkaan. Lisää lunta tuli tupaan heti ensi minuuteilla kun sekä Mikko Jalonen, Chace Stanback että Niko Malinen ajautuivat virhevaikeuksiin. Virhevaikeuksien myötä Korihait oli pakotettu paikkapuolustukseen, jonka Vilpas rikkoi hyvällä syöttäpelillään ja hyökkäyslevypalloilla. Vilpas karkasi ensimmäisellä jaksolla pahimmillaan 16 pisteen karkumatkalla, lukemissa 41-26. Vilppaan reilussa johdossa mentiin aina kolmannen erän puoliväliin asti, jolloin Korihait puolustusmuotoja vaihtelemalla sai kotijoukkueen hyökkäyksen tukkoon ja vastaavasti oma hyökkäys osoitti elpymisen merkkejä. Viimeiseen erään lähdettäessä ero oli kutistunut kuuteen pisteeseen ja kolmisen minuuttia ennen loppua Korihait oli noussut jo pisteen päähän tilanteessa 72-71.
Ottelun loppu meni vierasjoukkueelta kuten niin monesti tällä kaudella aiemminkin. Ensin Eero Lehtinen unohdettiin täysin vapaaksi kaaren taakse ja hän kasvastti eron neljään pisteeseen. Seuraavassa hyökkäyksessä Korihait epäonnistui ensin kaksi kertaa lähietäisyydeltä, jonka jälkeen tuli vielä pallonmenetys, josta Shawn Atupem juoksi toiseen päähän täysin vapaan korin. Tämän jälkeen Korihait epäonnistui jälleen kahdesti omassa hyökkäyksessään ja Marcus Relphorde donkkasi kenenkään estelemättä helpon korin ja ero oli kasvanut jo kahdeksaan pisteeseen. Mikko Jalosen riiston jälkeen Sami Ikävalko kavensi eron kuuteen, mutta kun seuraavassa hyökkäyksessä tuli jälleen helpohko menetys pääsi Vilpas huokaisemaan helpotuksesta ja nappaamaan tärkeän voiton.

Korihaiden parhaana palkittiin pirteän pelin pelannut Sami Ikävalko, joka heitti 17 pistettä ja jakoi seitsemän koriinjohtanutta syöttöä, täydellä neljänkymmenen minuutin peliajalla. Josh Dollard heitti 23 pistettä 79 prosentin tarkkuudella, mutta miehen tilastosaraketta synkensi peräti yhdeksän pallonmenetystä. James Padgett teki vanhassa kotihallissaan 18 pistettä ja noukki seitsemän levypalloa. Chace Stanback lähenteli tupla-tuplaa (9/9), Mikko Jalonen teki viisi ja Sami Mäntymaa kolme pistettä. Vilppaan parhaat olivat Korihait virhevaikeuksiin saattanut takamieskaksikko Relphorde (25 p.) ja Eero Lehtinen (16 p.).

Korihailla on nyt edessä puolentoista viikon pelitauko. Tämän tauon jälkeen alkaa todella tärkeä parin viikon jakso, jonka aikana kohdataan Kouvot, Namika Lahti, Honka ja Lappeenrannan Namika. Näistä ensimmäisenä vastaan asettuu jenkkimarkkinoilla aktiivisesti liikkunut Kouvot, joka saapuu Pohitulliin sunnuntaina 2.2. klo 17 alkavaan otteluun.