Korihait taisteli puoli tuntia Joensuussa

17.01.2014

Korihait pelasi mukiin menevän puolituntisen Joensuussa Katajan vieraana, mutta paukut loppuivat viimeisen viiden minuutin aikana ja kotijoukkue vei ottelun lopulta selvästi lukemin 95 – 75 (49 – 40).

Ottelun ensimmäiset minuutit mentiin tasatahtiin, kunnes ensimmäisen erän puolivälissä Kataja nykäisi kahdeksan pisteen johtoaseman. Erän loppupuoliskolla Korihait sai kuitenkin eron kiinni ja johtikin ottelua muutaman minuutin ajan. Toisen erän alkupuoliskolla Kataja siirtyi jälleen muutaman pisteen johtoon ja näissä asetelmissa mentiin aina puoliajalle asti. Kolmannen erän puolivälissä ero kasvoi jo yli kymmenen pisteen, mutta Korihait ei antaunut. Tiivistyneen puolustuksen ansiosta vierailijat pääsivät uudelleen peliin mukaan ja ero kutistui pari minuuttia ennen viimeistä taukoa jo kahteen pisteeseen, tilanteessa 60-58. Erän loppui oli kuitenkin kotijoukkueen heiniä ja neljänteen erään lähdettiin kahdeksan pisteen takaa-ajo asemassa. Ero pysyi alle kymmenessä pisteessä ensimmäiset minuutit, mutta kuutisen minuuttia ennen loppua tuli ottelun lopullinen ratkaisu. Korihaiden aikalisän jälkeen Kataja onnistui kolmessa perättäisessä kolmosessa ja Korihaiden hyökkäykset puolestaan päättyivät huonoihin ratkaisuihin ja ottelu oli ratkennut. Viimeiset minuutit pelailtiin ja Kataja pääsi kuittaamaan lopulta selkeän voiton.

”Pelasimme 30 minuuttia hyvin, mutta sen jälkeen pelimme hajosi totaalisesti ja Kataja pääsi tykittämään kolmosilla eroa suuremmaksi”, kertasi pelin kulkua Korihaiden valmentaja Petri Helminen. ”Meillä oli ongelmia puolustukseen paluun kanssa, jonka lisäksi Katajalla oli koko ajan isompi viisikko, jolla he pääsivät hyökkäämään korin alle. Kun jouduimme auttamaan siihen, niin kaaren takaa löytyi vapaa mies”, jatkoi Helminen

Katajan peliä ohjasi ensimmäistä kertaa Petri Jaakkola, jonka johdolla joukkue pelasi huomattavasti nopeampaa peliä kuin aiemmin tällä kaudella. ”Saimme harjoiteltua koko viikon hyvin ja tiedostimme että näin laajalla materiaalilla pitää pelata nopeaa peliä, se kun on helpoin tapa tehdä kori nyky koripallossa”, kertoi uran ensimmäisen voittonsa ottanut Jaakkola.

Korihaiden parhaana palkittiin 22 pistettä ja 10 levypalloa tehoillut James Padgett. Muista pelaajista yli kymmenen pisteen pääsivät Josh Dollard (14/9) ja Mikko Jalonen (12/2/5). Sami Ikävalko ja Niko Malinen heittivät seitsemän pistettä, Chace Stanback kahdeksan ja Sami Mäntymaa viisi. Laajalla rintamalla iskeneestä Katajasta parhaat olivat uudet jenkit Alex Wesby (19/3/5) ja Jared Newson (18/3).

Korihaiden ottelut jatkuvat maanantaina kun Pohitulliin klo 18.30 alkavaan otteluun saapuu sarjakärki Loimaan Bisons.