Korihait vei Bisonsia puoliaikaan asti

21.01.2014

Korihait kohtasi kaksinkertaisen hallitsevan mestarin, Loimaan Bisonsin maanantaina. Korihait tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja johti ottelua ensimmäiset 24 minuuttia. Bisons näytti lopussa kuitenkin kyntensä vei ottelun lopulta lukemin 67 – 90 (46 – 41).

Korihait aloitti ottelun iloisella ja vauhdikkaalla hyökkäyspelillä ja johti ottelua muutamalla pisteellä ensimmäisen vartin. Tämän jälkeen kotijoukkue kasvatti eron parhaimmillaan jo 11 pisteeseen, kun puoliaikaan oli aikaa enää yksi minuutti. Korihailla on mahdollisuus kasvattaa ero vieläkin suuremmaksi, mutta erän viimeisellä minuutilla Korihait syyllistyi menetykseen ja kahteen täysin vapaaseen ohiheittoon ja Bisons kavensi eron viiteen pisteeseen.

Toinen puoliaika alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Korihait pysytteli aluksi vielä johtoasemassa, mutta neljän minuutin kohdalla Bisons tuli vastustamattomasti rinnalle ja ohi. Ensimmäisellä jaksolla railakkaasti kulkenut hyökkäyspeli tukehtui biisonien puristuksessa täysin ja Korihait jäi kolmannella jaksolla vain yhteentoista pisteeseen ja viimeiseen erään lähdettiin kahdeksan pisteen vierasjohdossa. Korihait sinnitteli Bisonsin kintereillä vielä neljännen erän ensimmäiset minuutit, mutta sen jälkeen vierailija ei päästänyt hailaumaa enää peliin mukaan vaan vei viimeisenkin erän lukemin 10 – 25 ja koko ottelun lopulta selvästi 23 pisteen erolla.

”Pelasimme puoliaikaan asti hyvää joukkuepuolustusta ja sen johdolla hyökkäsemmekin oli sujuvaa”, kertasi pelin kulkua Korihaiden valmentaja Petri Helminen. ”Toisella jaksolla Bisons tiivisti puolustustaan ja sen jälkeen meillä ei tuntunut onnistuvan enää mikään”, jatkoi Helminen.

Korihaiden parhaana pelaajana palkittiin 22 pistettä pussittanut ja 8 levypalloa kaapinut Josh Dollard. Myös Mikko Jalonen pelasi hyvän ottelun tehden 17 pistettä. James Padgett tekaisi totutusti tupla-tuplan (15/10). Virhevaikeuksissa ollut Chace Stanback heitti kuusi pistettä, Sami Mäntymaa neljä, Sami Ikävalko kaksi ja Jalmari Salaterä yhden pisteen. Korihaiden riveissä nähtiin myös kaksi uutta tulokasta kun Aleksi Peltonen ja Eero Lehtonen olivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa kokoonpanossa. Heistä Peltonen pääsi tekemään myös kauden debyyttinsa pelatessaan ottelun viimeisen minuutin.