KTP-Basket Korihaiden vieraaksi

12.03.2014

Korihait kohtaa perjantaina Pohitullissa klo 18.30 alkavassa ottelussa sarjanelosen KTP-Basketin Kotkasta.

KTP selviytyi viime kaudella aina Korisliigan finaaleihin asti, jossa kuitenkin tuloksena oli hopeamitalit. Tällä kaudelle kotkalaiset lähtivät jälleen mitaliodotuksin ja pelasivat Korisliigan ohella myös EuroChallengea. Kotkalaisten asema sarjataulukossa ja taistelussa play off-paikoista on suhteellisen selkeä. Joukkue on sarjassa neljäntenä 21 voitolla. KTP:n yläpuolelle oleva Kataja on neljän voiton päässä, kuin myös alapuolella oleva Karhukin.

KTP:lla on kasassa erittäin isokokoinen ja kokenut joukkue, jossa riittää laajuutta varsinkin pitkään päähän. Kotkalaisilla on käytössään viisi ulkomaalaisvahvistusta, joista kolme on kärsinyt loukkaantumisista. Kaksinkertainen Suomen mestari ja kesken kauden Loimaalta Kotkaan saapunut sentteri Ryan McDade on varmuudella sivussa. Suurimpana huolena KTP:llä on joukkueen ylivoimaisen johtohahmon, takamies Sharaud Curryn loukkaantuminen. Vain 178-senttinen Curry on ollut koko kauden yksi sarjan valovoimaisimmista pelaajista ja johtaakin tällä hetkellä sarjan syöttötilastoa. Varsinkin viime aikoina Curry on ollut hurjassa vedossa tehden reilu viikko sitten tripla-tuplan (21/11/16) Honkaa vastaan ja edellisellä kierroksella Curry kuritti Biisoneita peräti 39 pisteellä. Perjantain pelistä Curry saattaa olla sivussa jalkavamman takia. Lisäharmia valmentaja Sami Toiviaiselle tuo kakkospelinrakentaja Joonas Lehtorannan loukkaantuminen. Sen sijaan sentteri Chris Owens (16/8) palaa kokoonpanoon noin kolmen viikon huilin jälkeen. Owensin lisäksi pelaavassa kokoonpanossa lienevät laituri Ryan Ayers (14/5) ja helmikuun lopussa joukkueeseen liittynyt peräti 211-senttinen brittisentteri Randall Hanke (8/6).

Kotimaisesta osastosta kotkalaisilta löytyy kokoa ja kokemusta, kun korinalustan miehittävät tarkkakätiset kaukoheittäjät Jukka Matinen (10/4), Timo Heinonen (12/5) ja Samuli Vanttaja (8/4). Takamiesosastolta tullee eniten peliaikaa saamaan Aleksi Akpaso (5/2).

Korihait ja KTP ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja kaikki pelit on pelattu ottelusiirtojen vuoksi jo syyskauden aikana. Edellinen kohtaaminen käytiin Pohitullissa Itsenäisyyspäivänä ja KTP korjasi potin lukemin 83-94. Korihait oli tuossa ottelussa vielä viimeisen minuutin alkaessa viiden pisteen päässä, mutta Sharaud Curryn kolmonen puoliminuuttia ennen loppu ratkaisi ottelun KTP:lle.

Korihait on harjoitellut alkuviikon säästeliäästi pienten loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi, mutta positiivista viestiä sairastuvan puoleltakin on kuulunut. Viime viikon sivussa ollut Sami Mäntymaa on palannut harjoituksiin ja vain kahdeksan ottelua tällä kaudella pelannut Pyry Rainamaa on myös saanut luvan harjoitteluun ja Pyryn paluu kokoonpanoon nähtäneen vielä maaliskuun aikana. Korihaiden pelaavana jenkkikolmikkona jatkaa kauden loppuun Chace Stanback, James Padgett ja Jonathan Jones, sillä Lamont Mackin pelaajasopimus on purettu ja mies on matkannut kotimaahansa keskiviikkona.

Korihait – KTP alkaa perjantaina Pohitullissa klo 18.30 ja otteluisäntänä toimii JJ Kaivin ja Kallio Oy. Liput otteluun on ennakkomyynnissä Sportia Cityssä.