Kukko Beachkoris Merefesteillä

25.05.2013

Korihait järjestää kaupunkifestivaali Merefestien yhteydessä lauantaina kesäkuun 8. päivänä jo seitsemättä kertaa pelattavan Kukko Beachkoriksen.

Kyseessä on rantahiekalla pelattava kolme vastaan kolme koripalloturnaus, jossa erona tuttuun katukoripalloon on se, että pelialustana on pehmeä hiekka ja peliaika on kaksi kerta viisi minuuttia. Muilta osin peli muistuttaa katukorista eli korista saa yhden pisteen ja pelaajat tuomitsevat itse ottelun.

Beachkoris on Saksassa vuonna 1998 kehitetty koripallon muoto. Kehittäjänä toimivat surffaajat, jotka parempia aaltoja odotellessa kehittivät koripalloa muistuttavan pelin rantahietikolle. Suomessa beachkorista on pelattu kesäisin Uudessakaupungissa, johon laji rantautui Korihaiden toimesta kesällä 2007. Perinteinen Kukko Beachkoris on kerännyt vuosittain parisenkymmentä joukkuetta kamppailemaan paremmuudesta rantahietikolla.

Beachkoriksen viehätys löytyy pelin haastavuudesta sekä tietysti beachin aurinkoisesta ja lämpimästä kesätunnelmasta. Kaksi kertaa viiden minuutin peli saa hikikarpalot kovakuntoisenkin otsalle, sillä hiekka alustana on rankka. Kun kokeilee hypätä, puolustaa tai irrota nopeaan hyökkäykseen, saa puristaa tosissaan, jotta liikkeisiin tulee edes vähän terävyyttä. Osa lajia kokeilleista pitää lajia paljon vaativampana kuin rantalentopallo. Rankkuudesta huolimatta pelin tarkoitus on pitää hauskaa, nauttia auringosta ja tietenkin koripallosta. Vielä päiviä turnauksen jälkeen silmistä, korvista ja hiuksista löytyvä hiekka muistuttaa hauskasta rantapäivästä.

Kukko Beachkoris on avoin kaikille katukorista kaipaaville ja uutta kesäistä lajia yrittämään haluaville. Hiekka tasoittaa sekä fyysiset että taidolliset erot, joten turnaukseen on helppo osallistua myös niiden, jotka eivät ole koripalloa ole tosissaan ennen pelannut.

Beachkoriksessa on omat sarjat miehille ja naisille kuin myös suosituille sekajoukkueille aikuisissa sekä junioreissa, joissa kentällä pitää kerralla olla vähintään yksi naispuolinen pelaaja. Turnauksen hinta on kaikissa sarjoissa 60 euroa joukkueelta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Ville Vuoriselta (040 5161561 tai ville.vuorinen@korihait.fi). Viimeinen ilmoittautumispäivä turnaukseen on keskiviikko kesäkuun 5. päivä.

SÄÄNNÖT
Peliaika 2 x 5 minuuttia suoraa aikaa
Korista 1 piste
Pelataan kahteen koriin kolme vastaan kolme
Joukkueessa 4-5 pelaajaa
Kenttä 10–12 metriä pitkä
Ei sivurajoja
Pallon ollessa vapaana hiekassa, se joka ensin koskettaa kädellään palloa saa jatkaa peliä
Pelataan ilman kuljetuksia
Pelaaja saa ottaa pallo kädessä kaksi ja puoli askelta, jonka jälkeen on syötettävä. Palloa ei saa vierittää.
Reilu peli – virheet tuomitaan itse
Puoliaikaa kohden viisi joukkuevirhettä, jonka jälkeen virheestä saa vapaaheiton noin vapaaheittoviivan kohdalta. Virheen tapahtuessa peli jatkuu takakentältä.
Mixed-sarjassa kentällä oltava koko ajan vähintään yksi tyttö/nainen. Herrasmiessäännön mukaan miehet eivät blokkaa naisten heittoja.

KUKKO BEACHKORIS LYHYESTI
Milloin? Lauantaina 8. päivänä kesäkuuta kello 12.00
Missä? Sorvakon rantapuisto, Kullervontien ja Väinämöisenpolun risteys, Uusikaupunki
Sarjat? Omat sarjat miehille ja naisille, sekä aikuisten ja junioreiden sekajoukkueille
Ilmoittautuminen? Keskiviikkoon 5.6. mennessä osoitteeseen ville.vuorinen@korihait.fi Ilmoita joukkueen nimi, sarja, yhdyshenkilö, sähköposti ja puhelinnumero
Mitä maksaa? 60 euroa joukkueelta
Mihin maksetaan? Ilmoittautumisen yhteydessä tilille 435012-25561 (Korihait/koripallojuniorit) ja viitteeksi joukkueen nimi sekä sarja
Otteluohjelma? Joka joukkueelle taataan kolme ottelua, otteluohjelma toimitetaan sähköpostilla perjantaina 7.6.