Lasten katukoris Ukin torilla perjantaina 24.5. klo 11 alkaen

17.05.2013

Perjantaina 24.5. on taas vuoden hauskin koulupäivä, kun perinteinen koululaisten katukoris eli Pohjola Street Basket valtaa Uudenkaupungin torin.
Alakoulujen 3.-6. -luokkalaisille tarkoitetussa tapahtumassa ei kilvoitella mestaruudesta vaan pelataan kavereiden kanssa kolmen hengen joukkuein korista yhteen koriin, hyvän musiikin ja mukavan oheisohjelman säestyksellä.

Tapahtuma on järjestetty vuosina 2001-2006 sekä jälleen vuodesta 2010 alkaen. Parhaimmillaan Uudenkaupungin aurinkoiselle torille on kerääntynyt yli 100 joukkuetta. Koripallon pelaamisen lisäksi turnauksessa on runsaasti oheisohjelmaa mukavan musiikin tahdittamana.

Turnaus on tarkoitettu alakoulujen 3-6 -luokkalaisille tytöille ja pojille. Turnauksessa ei haeta parasta korisjengiä, vaan tarkoituksena on viettää hauska liikunnallinen iltapäivä kavereiden kesken. Oppilaat tekevät 4-5 hengen joukkueet, joista kerralla kolme pelaa tuttuun katukoristyyliin yhteen koriin. Kussakin joukkueessa saa olla vain yksi lisenssipelaaja, joten mitään ”ammattilaisjoukkueita” emme turnaukseen hae.

Turnauksessa on sarjat sekä tytöille että pojille kullekin luokkatasolle. Jokaiselle joukkueelle taataan vähintään kolme ottelua päivän aikana. Lapset toimivat itse omina tuomareina, mutta kullakin kentällä on kenttävahti katsomassa otteluiden sujuvuuden perään sekä ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet. Ottelun pisteet kirjataan ylös, mutta varsinaisia sarjataulukoita emme tee. Kyseessä on siis rehti ja reilu liikuntatapahtuma, jossa kaikki pelaa ja saavat onnistumisen elämyksiä.

Kolme-vastaan-kolme on koripalloilua helpoimmillaan ja silloin jokainen voi osallistua helposti ja turvallisesti peliin.

Mukaan mahtuu vielä muutama joukkue. Ilmoittautumiset perjantaihin 17.5.2013 kello 16 mennessä Marita Frimodigille (marita.frimodig@russtradeib.fi). Lisätietoja tapahtumasta myös Ville Vuoriselta numerosta 040-5161561.