Niko Malinen jatkaa Korihaissa

20.06.2013

Korisliigassa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen takamies Niko Malisen kanssa.

Kaksi edellistä kautta Korihaissa pelannut 191-senttinen ja 22-vuotias Malinen pelasi viime kaudella 37 ottelua hieman päälle 18 minuutin keskiarvolla. Edelliskauteen verrattuna Malinen tuplasi pistekeskiarvonsa upottamalla 7,8 pistettä ottelua kohden. Pisteiden teon ohella Malinen osoitti arvonsa myös puolustuspäässä, ollen vakiokokoonpanosta joukkueen paras plusmiinus-tilastossa.

”Jatko Korihaissa oli luonnollinen valinta, sillä asiat Uudessakaupungissa ovat toimineet hyvin ja vastuun lisääntyessä myös oma peli on kehittynyt, kertoi sopimukseen tyytyväinen Malinen.

Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola oli luonnollisesti mielissään Malisen jatkosta haipaidassa.

”Niko teki viime kaudella tasaista jälkeä molemmissa päissä kenttää ja otti samalla selkeitä kehitysaskelia. Niko on luontainen korintekijä, ja tulee olemaan tärkeä osa ensi kauden joukkuetta. Lisäksi joukkueen rakentamisen kannalta on tärkeää, että jo ennestään tutut pelaajat jatkavat seurassa, myhäili Mikkola tyytyväisenä.

Korihailla on ensi kaudesta pelaajasopimukset Niko Malisen lisäksi Mikko Jalosen ja Sami Ikävalkon kanssa. Joukkueen kotimaista runkoa täydennetään vielä lähiviikkoina, jonka jälkeen katseet suunnataan ulkomaalaisvahvistuksiin.

NIKO MALINEN PÄHKINÄNKUORESSA:
Syntymäaika: 27.8.1990
Pituus: 191cm
Paino: 88kg
Pelipaikka: takamies
Kasvattajaseura: Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat
Korisliigassa: Korihait 2011-2013, 64 ottelua, 16 min/ottelu ja 6,1 p/ottelu
Maaottelut:
20 nuorten maaottelua, joissa 32 pistettä.
Erikoista: Voitti kaudella 2008-2009 A-poikien korikuninkuuden 23,5 pisteen keskiarvolla.