Perjantaina vastassa Teemu Rannikon tähdittämä Kataja

27.02.2014

Korihait kohtaa perjantaina Korisliiigassa kolmantena olevan Joensuun Kataja Basketin. Kataja on voittanut kauden kolmestakymmenestä pelistään 22 ja on tukevasti sarjan kolmannella sijalla ja kiinni kotikenttäedussa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Viime aikoina joensuulaisryhmä on ollut erityisen hyvässä vireessä ja joukkue saapuukin Pohitulliin seitsemän ottelun voittoputkessa.

Kataja pelasi alkukauden Korisliigan ohella myös Eurochallengea, joka varmasti vaikutti joukkueen hieman vaisuhkoihin otteisiin alkukaudesta kotimaan kentillä. Europelien päättymisen jälkeen Kataja on muokkasi joukkuettaan paremmin Korisliigaan sopivaksi hankkimalla vuoden vaihteen jälkeen tutut vahvistukset Alex Wesbyn ja Jared Newsonin. Molemmat pelaajat ovat pelanneet aiemmin Katajan riveissä, Newson kaksi kautta ja Wesby yhden. Katajan kolmantena jenkkinä pelaa koko kauden joukkueen mukana ollut sentteri Mike Morrison

Katajan moottorina pelaa Suomikoriksen legendoihin kuuluva, Turun NMKY:n kasvatti Teemu Rannikko. Rannikko palasi täksi kaudeksi kotimaan kentille kolmentoista ulkomaan vuoden jälkeen. Joukkueensa ohella myös Rannikko on ollut viime aikoina kovassa vireessä ja on vahva ehdokas helmikuun pelaajaksi. Helmikuun aikana Rannikko on johdattanut joukkueensa voitosta voittoon ja tehtaillut itse 15,3 pistettä ja peräti 6,8 syöttöä ottelua kohden. Katajan muita nimimiehiä ovat maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneet Antti Kanervo, Vesa Mäkäläinen, Petri Virtanen ja Sami Lehtoranta. Lisäksi joukkueesta löytyy nuoremman polven liigajyriä kuten Juho Lehtoranta, Jesse Niemi ja Juho Nenonen. Katajan päävalmentajana häärii Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala.

Korihait on päässyt nyt Josh Dollardin lähdön jälkeen harjoittelemaan uudella kokoonpanolla noin viikon verran. Viime lauantaina Lapualla joukkue pelasikin kauden parasta hyökkäyspeliään pallon kiertäessä sujuvasti pelaajalta toiselle. Korihait on myös aktiivisesti ollut etsimässä korvaavaa pelaajaa Dollardille, mutta vielä ei ole tärpännyt. Maanantaina joukkueella oli jo erään Suomessa pelanneen pelaajan kanssa sopimuksen ehdot suullisesti sovittuna, mutta pelaaja päättikin matkustaa tiistaina takaisin kotimaahansa. Uuden pelaajan hankintaa hankaloittaa se, että sarjan siirtoraja tulee vastaan helmikuun viimeisenä päivänä, jolloin uuden pelaajan peliluvat ja -oikeudet pitää olla Korihaiden hallussa.

Korihait kohtaa Katajan siis Pohitullissa 28.2. klo 18.30. Otteluisäntänä toimii Turun Osuuskauppa, joka jakaa Uudenkaupungin toimipisteissään vapaalippuja otteluun.

Korihaiden kannattajien perustama Hai-Five Together-ryhmä järjestää ensi viikon keskiviikkona 5.3. fanimatkan Loimaalle Bisons-Korihait otteluun. Fanimatka maksaa 20 euroa, sisältäen matkan, ottelulipun ja fanipaidan. Fanimatkalle voi ilmoittautua perjantain Kataja-pelissä tai sähköpostilla osoitteeseen korihait@korihait.fi tai soittamalla Ville Vuoriselle 040-5161561.

Fanimatkan lisäksi Hai-Five järjestää Dinturist-keikan ravintola Kirstassa lauantaina 8.3. Lippuja voi ennakkoon ostaa myös Kataja-pelistä ja Kirstasta. Liput tilaisuuteen maksaa 12 euroa.