Sarjakärki Pyrintö perjantaina Pohitulliin

30.10.2013

Korihait saa toistamiseen vastaansa tappiottoman joukkueen sarjan kärjestä, kun Tampereen Pyrintö saapuu perjantaina Pohitulliin.

Pyrinnön kauden aloitus on ollut ennakko-odotusten mukaisesti erittäin vahva, mutta näin totaalista hallintaa tuskin moni osasi odottaa.

Tamperelaiset ovat voittaneet kauden kaikki seitsemän otteluaan, korisuhteen ollessa lähes 20 pistettä per peli plussalla. Vielä vakuuttavammaksi Pyrinnön suorituksen tekee se, että matkan varrella on kaatunut kärkijoukkueista mm. KTP, Kataja ja Honka.

Pyrintö uudisti joukkuettaan radikaalisti viime kausiin nähden. Valmennuksen ohella vaihtuivat ulkomaalaiset Damon Williamsia lukuunottamatta ja Olli Ahvenniemi sekä Carl Lindbom siirtyivät naapuriseuroihin.
Pyrinnön valmentajaksi palasi yhden sapattivuoden jälkeen mestarivalmentaja Pieti Poikola, joka toi mukanaan Pyrinnön mestarivuosilta pelätyn kolmiohyökkäyksen.
Pelaajapuolella uusia vahvistuksia ovat Korihaista ja Vilppaasta takaisin kasvattiseuraansa palanneet Petri Heinonen ja Alex Vaenerberg. Täysin uusia ovat puolestaan joukkueen jenkkivahvistuksista laiturit BJ Raymond (14 p) ja Kelvin Lewis (16 p). Jenkkikaksikon ohella Pyrinnön avausviisikkoon kuuluvat Susijengi-sentteri Antti Nikkilä, elämänsä syksyä pelaava Antero Lehto, sekä Pohitullin yleisön suosikkipelaaja Damon Williams.

Uusikaupunkilaiskatsomon kannalta mielenkiintoisimmat nimet ovat viiden Korihait-kauden jälkeen ensimmäistä kertaa Pohitulliin saapuva Petri Heinonen, kauden hurmiomaisesti aloittanut, entinen Korihai Antero Lehto, sekä jälleen sarjan tehopelaajiin lukeutuva, joulukuussa 40 vuotta täyttävä Damon Williams. Antero Lehto on loistavan alkukauden saattelemana kenties vahvin ehdokas sarjan lokakuun pelaajaksi. Lähes 18 pistettä ottelua kohden tehtaillut Lehto on pyssyttänyt kolmosensa käsittämättömällä tarkkuudella (61,9 %). Williams on puolestaan jatkanut aiemmilta kausilta tuttua monipuolista peliään tehtailemalla 17,6 pistettä, 8 levypalloa ja 3,4 syöttöä ottelua kohden. Viimeiset kaudet loukkaantumisista kärsinyt Petri Heinonen on puolestaan ollut Pyrinnön tärkein vaihtomies pelaten 17 minuuttia ottelua kohden ja tehden noin neljän pisteen ja kolmen levypallon tilastolukemat.

Myös Korihait esittelee kotiyleisölle uuden pelaajan, kun viime viikolla pikahälytyksellä joukkueeseen liittynyt James Padgett tekee ensi esiintymisen kotikentällä. Padgett aloitti Korihaiden paidassa kahdella vierasottelulla Lappeenrannassa ja Kotkassa. Lappeenrannassa tilastoihin kertyi 12 pistettä ja 10 levypalloa ja Kotkassa mies pisti vieläkin paremmaksi ja iski tauluun 17 pistettä ja 13 levypalloa. Padgettin lisäksi Korihaiden paidassa nähdään perjantain ottelussa kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelaava Pyry Rainamaa.

Korihait-Pyrintö pelataan siis perjantaina 1.11. klo 18.30 alkaen.
Kotiyleisöllä onkin nyt mainio tilaisuus nähdä suosikkijoukkueensa tositoimissa, sillä Korihaiden seuraava kotiottelu on vasta vajaan kolmen viikon kuluttua, keskiviikkona 20.11.