Tampereen Pyrintö II katkaisi Korihaiden voittoputken

13.12.2014

Korihaiden kolmentoista ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki tuli päätökseen perjantai-illalla Tampereella, jossa kotijoukkue Pyrintö vei voiton jatkoajan jälkeen lukemin 75 – 68 (27-35).

Korihait meni ottelun alussa Mikko Jalosen ja Nigel Mooren kolmosilla 2-8 johtoon, mutta sen jälkeen isäntäjoukkue Pyrintö otti ohjat käsiinsä ja siirtyi 12-0 jaksolla 14-8 johtoon. Ottelu jatkui myös tämän jälkeen kotijoukkueen hallinnalla ja  ero oli suurimmillaan yhdeksän pistettä toisen neljänneksen puolivälissä tilanteessa  27-18. Tässä vaiheessa Korihait kuitenkin sai ryhtiä otteisiinsa ja hyvän puolustuksen ansiosta ottelu alkoi kääntyä vierailijoille. Korihait vei puoliaikaa edeltävän viisiminuuttisen peräti 17-0 ja tauolle siirryttiin Korihaiden kahdeksan pisteen johdossa. Korihaiden hyvästä jaksosta huolimatta tauolle lähdettiin happamin mielin, sillä pari minuuttia ennen taukoa Korihait kärsi pahan takaiskun kun Marcus Van sai vastustajan sormesta iskun silmäänsä ja hän joutui sivuun. Ja koska pelipaikalla ei jostain syystä ollut lääkäriä, joutui Van lähtemään sairaalaan jatkotutkimuksiin ja hänen pelinsä oli sitä myöten pelattu.

Heti puoliajan jälkeen Korihait karkasi jo neljäntoista pisteen (29-43) karkumatkalle, mutta sen jälkeen Pyrintö käytti Vanin poissaolon, sekä Nigel Mooren ja Mikael Herbertin virhevaikeudet surutta hyväkseen ja kuroi eron pikkuhiljaa umpeen. Pyrintö tuli kori korilta lähemmäksi ja kun neljättä erää oli pelattu runsaat neljä minuuttia oltiin tasatilanteessa 55-55. Tämän jälkeen Pyrintö siirtyi jo neljän pisteen johtoon, mutta Korihait tuli Adrien Colemanin vaparilla ja Niko Malisen kolmosella tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Hetkeä myöhemmin Pyrintö siirtyi kolmosellaan uudelleen johtoon, mutta Petteri Ruutiainen nosti hyökäyslevypallosta Korihait pisteen päähän 30 sekuntia ennen loppua. Pyrinnön epäonnistuttua omassa hyökkäyksessään Korihaille jäi seitsemän sekuntia aikaa ottelun ratkaisuun. Pallo pelattiin pari sekuntia ennen loppua Elias Valtoselle, jota rikottiin korintekoyrityksessään. Valtonen heitti ensimmäisen vapaaheiton ohi, mutta hallitsi hermonsa toisessa heitossa ja tasoitti ottelun onnistuneella heitolla ja näin lähdettiin jatkoajalle. Jatkoajalle lähdettäessä Korihailta oli loukkaantuneen Marcus Vanin ohella sivussa viiden virheen vuoksi Nigel Moore ja Mikael Herbert. Pyrintö siirtyi jatkoajan alussa neljän pisteen johtoon Korihaiden epäonnistuessa heitoissaan. Ottelun ratkaisuhetki tuli jatkoajan puolivälin jälkeen kun Kristian Rasinaho riisti pallon ja Niko Malinen joutui rikkomaan häntä epäurheilijamaisella virheellä. Rasinaho laittoi molemmat vaparit sisään ja seuranneesta sivurajasta vielä David Jackson nosti kotijoukkueen kahdeksan pisteen karkumatkalle. Korihait ei tästä enää toipunut, vaan kauden avaustappio kirjattiin lukemin 75-68.

Korihaiden paras pistemies oli 21 pinnaa heittänyt Adrien Coleman, joka tosin heitti vaparinsa surkealla tarkkuudella (3/12). Mikko Jalosen saldo oli 18 pinnaa ja Nigel Moore sekä Niko Malinen tekivät 11 pistettä. Mikael Herbertin, Marcus Vanin ja Petteri Ruutiaisen pistemääräksi muodostui kaksi ja Elias Valtosen saalis oli yksi piste.