Ennakko: Pyrintö vastassa toistamiseen viikon sisään

5.01.2023

Ennakko: Pyrintö vastassa toistamiseen viikon sisään

Korihaiden vieraspeliviikko päättyy loppiaisena Tampereelle, kun haiparvi kohtaa viikon sisään toistamiseen Pyrinnön. Vielä viime vuoden puolella pelattu peli Uudessakaupungissa päättyi Korihaiden voittoon, mutta pääkoutsi Vasellin mukaan paljon jäi parannettavaa.

Pyrintö asetti haiparvea vastaan avauspuolikkaalla aggressiivisen koko kentän träpin, joka yllätti kotijoukkueen housut kintuissa. Jo pelkästään ensimmäisellä neljäneksellä Korihait sortui kymmeneen pallonmenetykseen ja Pyrintö pääsi parhaimmillaan reiluun johtaan. Puoliajallakin oli peräti 15 menetystä, mutta siihen mennessä Korihait oli jo päässyt otteluun mukaan. Vaikka menetyksiä tuli 24 koko ottelussa Korihaille ja Pyrinnölle vain 10, ei vierailijat tehneet haiparven menetyksistä kuin kaksi pinnaa enemmän (17-15 pisteet menetyksistä).

Toinen parannettava asia päävalmentajan mielestä on yksi vastaan yksi -puolustus. Pyrinnön paras pistemies Ike Smith (26 pistettä) vaivasi Korihaiden puolustusta ja ottelun alkuhetkillä mm. L.J. Thorpe (11/5/7) pääsi liian helposti puolustajistaan ohi. Pyrinnön heittopeli takkusi myös Uudessakaupungissa (kolmoset 10-39) ja tarkkana heittäjänä tunnettu Osku Heinonen ei Pohitullin koreihin osunut (kolmoset 2-10), mutta Pyynikillä tilanne voi olla toinen. Uudessakaupungissa debyytin tehnyt Tylan Birts (11/5) on myös varmasti päässyt paremmin tamperelaisten pelisysteemiin kiinni, joten siinä riittää seurattavaa perjantaille.

Kumpikin joukkue tulee loppiaisen peliin selkeä tappio allaan. Korihait käväisi luokkaretkellä Joensuussa kärsimässä 59–94 tappion, kun taas Pyrintö jäi Kouvojen varjoon lukemin 103-128.

Valmentajien kommentit

Miikka Sopanen, Pyrintö:

”Korihait saapuu vieraaksi Pyynikille vuoden 2023 ekaan kotipeliin. Olisi melkoista vähättelyä todeta, että meillä “jäi jotain hampaankoloon” viime viikon kohtaamisesta; mielestämme sen ottelun toimitsijat ryöstivät meille kuuluneen voiton. Ketutus ei kuitenkaan auta, jollei se tunne siirry energiaksi ja kovuudeksi kentällä. Enemmän koreja tehnyt joukkue voittakoon.”

Tero Vasell, Korihait:

”Nopealla tahdilla Pyrintö uudestaan vastaan ja tällä kertaa Pyynikille. Viimeksi Pyrintö sai meidät hätääntymään pallon kanssa ja siinä onkin yksi iso elementti, missä pitää olla paljon parempi. Lisäksi 1v1-puolustus ei ollut hyvää edellisessä kohtaamisessa heitä vastaan.”

Kokoonpanot

Pyrintö:

L.J. Thorpe, Ike Smith, Tylan Birts, Valtteri Leppänen, Lassi Kilpinen, Osku Heinonen, Roni Ahvenjärvi, Panu Peltokangas, Arttu Pitkänen, Jaquan Lawrence, Kion Williams.

Sivussa: Tomas Pihlajamäki

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic (GTD 25%), Manuel Barnes, Tommi Lehtonen, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Viljami Arvonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Pyrintö – Korihait perjantaina 6.1.2023 klo 18.30 Pyynikin palloiluhallilla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.