Ennakko: Ratkaisujen viikko kenties

22.03.2022

Ennakko: Ratkaisujen viikko kenties

Manuel Barnes pelasi vahvan pelin edellisessä Kobrat-kamppailussa. Kuva: Ella Jalava

Korisliiga-kauden toiseksi viimeinen viikko on lähtenyt käyntiin. Alemmassa jatkosarjassa on jäljellä kolme ottelua ja kaikilla joukkueilla on panokset korkealla. Korihait (7-22) ja Bisons ratkaisevat keskenään Korisliigasta putoajan kohtalon eikä näillä joukkueilla on enää mahdollisuuksia nousta pudotuspeleihin.

Sen sijaan muut neljä joukkuetta omaavat vielä mahdollisuudet taistella kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Näihin neljään joukkueeseen lukeutuu Korihaiden keskiviikon vastustaja Lapuan Kobrat (11-18). Joukkue on kahden voiton päässä kahdeksannesta sijasta, jota ylläpitää tällä hetkellä BC Nokia. Näätälauma pelaa samaan aikaan kotiottelun Bisonsia vastaan, joten ukilaisten toiveet tulisi olla Nokian voitossa.

Korihaillakin riittää savottaa tulevissa peleissä. Tällä hetkellä Bisons on kahden voiton päässä, ja kauden viimeinen keskinäinen ottelu häämöttää ensi viikon keskiviikkona. Tällä viikolla Korihaiden tulisi voittaa siis vähintään yksi peli enemmän mitä loimaalaisten, jotta viimeisessä pelissä riittäisi panosta. Tällöin tilanne olisi se, että Korihait olisi voiton päässä Bisonsista ja mikäli voitto irtoaisi päätöspelistä, Haiparvi menisi tasapisteissä ohi Biisoneiden johtuen keskinäisten pelien tilanteesta.

Paras tilanne olisi tietenkin se, että Korihait voittaisi molemmat tämän viikon matsit ja Bisons häviäisi omansa. Silloin viimeiseen otteluun lähdettäisiin tasatilanteesta ja ottelun voittaja jatkaisi Korisliigassa. Mutta korostetaan vielä, että pelkästään Korihaiden voitot tällä viikolla eivät silti riittäisi, jos Bisons onnistuisi myös voittamaan molemmat pelinsä. Korihaithan pelaa perjantaina Ugissa Lahti Basketballia vastaan ja Bisons lauantaina Joensuussa.

Pahin skenaario on se, että keskiviikkona Korihait häviäisi ja Bisons voittaisi. Silloin Korihaiden kohtalo olisi sinetöity jo nyt keskiviikkona.

Mutta siihen emme usko.

Valmentajien kommentit

Ville Turja, Kobrat:

”Olemme viimeisimmissä peleissä kärsineet loukkaantumishuolista. Yksittäisiä tärkeitä otteluja olemme pystyneet pienellä rotaatiolla kääntämään itsellemme. Ottelut tulevat kuitenkin niin nopeassa tahdissa, että pienellä rotaatiolla palautumisasiat fyysisesti ja myös mentaalisesti ovat äärimmäisen suuressa roolissa. Edelleen tätä kirjoittaessani nyt aamutreenien alla on muutaman pelaajan pelikunto epäselvä. Tarkentelen näitä iltapäivätreenin jälkeen. Korihait on loppukaudesta löytänyt toimivan jenkkinelikon Bojanin ympärille. He ovat pystyneet ottamaan kovia voittoja ja saaneet käyntiin hienon taistelun sarjapaikasta. Meillä on edelleen hiuksen hieno mahdollisuus playoffeihin ja sitä lähdemme ottelu kerrallaan edelleen tavoittelemaan. Korihait pelissä tärkeää on Bojanin puolustuksen onnistuminen niin yksilö kuin joukkuetasolla. Myös lahjakkaan Mitchell Smithin kanssa pitää olla erittäin tarkkana, sillä hän pystyy latomaan hetkessä kovia pistelukemia taululle.”

Teemu Turunen, Korihait:

”Kobria vastaan olemme tällä kaudella hävinneet kaikki kolme ottelua. Nyt olisi aika ottaa ensimmäinen voitto. Viime kohtaamisessa oli jo paljon positiivisia asioita, mutta vielä pitää selkeästi parantaa. Energiatasot pitää saada jälleen korkealle, sekä toteutus molemmissa päissä täytyy olla korkealla tasolla.”

Kokoonpanot

Kobrat:

Chrysostom Chukwuma, Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen (GTD 25%), Andre Wesson Jr., Ville Taipale, Henry Boyd, Jussi Turja, Stokley Chaffee Jr., Christian Lutete IV (GTD 25%), Justus Kilpinen (GTD 25%), B.J. Raymond.

Sivussa: Niko Mantere

Korihait:

Gokul Natesan, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Akseli Arvonen, Mitchell Smith, Jarett Croff, Jalen Jackson.

Sivussa: Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Samuel Valtonen

Kobrat Lapua – Korihait keskiviikkona 23.3.2022 klo 18.30 Lapuan urheilutalolla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen!