Ennakko: Uusi vuosi käyntiin pitkällä reissulla

2.01.2023

Ennakko: Uusi vuosi käyntiin pitkällä reissulla

Uusi vuosi polkaistaan käyntiin kahden vierasottelun viikolla. Ensimmäinen ottelu pelataan jo tiistaina, kun Korihait tekee pitkän reissun Itä-Suomeen, kun petokala kohtaa Joensuun Kataja Basketin. Korihait pääsee näin ollen ensimmäistä kertaa pelaamaan viime keväänä valmistuneella Motonet Areenalla.

Haiparvi pääsee uuteen vuoteen voitto allaan, kun perjantaina kaatui Pyrintö Pohitullissa. Korihailla on kaksi voittoa edellisestä kolmesta ottelusta, mikä on nostanut Korihait Hongan kantaan sarjataulukossa. Keskinäisten pelien perusteella Honka on edelleen Korihaiden edellä ja Lahti Basketball kahden voiton edellä. Mutta jos vaikka Korihait voittaisi tiistaina ja kumpikin Honka ja Lahti häviäisi, haiparvi nousisi kaksi sijaa ylös kymmenenneksi. Mutta ei pidä liikaa mennä asioiden edelle, mutta mahdollisuus on olemassa.

Kataja puolestaan on voittanut edellisestä viidestä ottelusta kolme ja on runkosarjan kolmannella sijalla. Joensuulaiset tulevat myös voitto alla tiistain otteluun, sillä joukkue voitti perjantaina Lahti Basketballin. Korihaiden ja Katajan ensimmäinen keskinäinen ottelu päättyi lokakuussa Korihaiden voittoon lukemin 70–63.

Katajan kärkitehomiehet: Lamonte Turner (17,7/3,6/6,5), Galin Smith (16,8/9,4/1,0), Amanze Egekeze (15,8/6,9/1,7), Rahlir Hollis-Jefferson (13,6/7,1/2,8) ja Tuomas Hirvonen (11,3/3,6/6,4).

Valmentajien kommentit

Petri Virtanen, Kataja Basket:

”Vuosi 2023 käynnistyy Motonet areenalla Korihaita vastaan. Hait ovat napsineet kolmesta edellisestä pelistään kaksi voittoa. Voiton avaimina on heillä ollut yhtenäinen joukkuepuolustaminen. Meidän tulee pystyä liikuttamaan palloa nopeasti ja epäitsekkäästi sekä olemaan rohkea korintekotilanteissa.”

Tero Vasell, Korihait:

”Katajan vieraaksi uuden vuoden aluksi. Katajalla on leveä materiaali ja he liikuttavat palloa hyvin hyökkäyksessä. Meidän tulee hidastaa heidän pallon liikettä. Toivottavasti saadaan fyysinen kamppailu aikaiseksi heti näin vuoden alkuun.”

Kokoonpanot

Kataja Basket:

Joona Tuomala, Tuomas Hirvonen, Tomi Lommi, Sebastian Lindberg, Amanze Egekeze, Robin Danes, Teemu Knihtinen, Thomas Tumba, Galin Smith, Rahlir Hollis-Jefferson, Lamonte Turner.

Sivussa: Camron Reece, Kalle Kuivalainen

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Manuel Barnes, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Sivussa: Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Viljami Arvonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Kataja Basket – Korihait tiistaina 3.1.2023 klo 18.30 Motonet Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.