Jalen Jackson palaa haiparveen kolmannen kerran

28.08.2023

Jalen Jackson palaa haiparveen kolmannen kerran

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen ulkomaalaisnelikon täydentää tuttu nimi. Yhdysvaltalainen 29-vuotias laituri Jalen Jackson pukee tulevalla kaudella viininpunaisen haipaidan ylleen kolmannen kerran urallaan.

– Halusin joukkueeseen juuri Jalenin kaltaisen pelaajan ja hän olikin meidän listoilla jo kesän alusta lähtien. Ensinnäkin hän tietää ja tuntee Korisliigan pelitavan sekä on osoittanut pelaavansa hyvin täällä. Hänet voi sijoittaa moneen eri rooliin, joten olen mielissäni Jalenin paluusta, päävalmentaja Darko Mihajlovic taustoittaa.

Little Rockin kasvatille tuleva kausi on jo neljäs Korisliigassa. Alkujaan kaudeksi 2018–19 Suomeen tullut Jackson pelasi kyseisellä kaudella Helsinki Seagullsin sekä KTP-Basketin riveissä. Kauden päätteeksi Jacksonin kaulaan ripustettiin SM-pronssi.

Korihaihin Jackson tuli ensimmäisen kerran syksyllä 2021. Runko- sekä jatkosarjan aikana Jackson viimeisteli 26 ottelussa keskimäärin 16,0 pistettä, 5,2 levypalloa, 3,8 syöttöä ja 2,1 riistoa ottelua kohden. Riistotilastossa hän oli kaikki sarjan vaiheet mukaan lukien kolmas.

– Hyökkäyspäässä hän pystyy tekemään koreja monella eri tavoin esimerkiksi ajamalla, heittämällä floattereita keskimatkan etäisyydeltä tai luomaan oman heittonsa kuljetuksesta. Puolustuspäässä hän on erinomainen apupuolustaja, joka osaa lukea peliä. Riistolukemat osoittavat hänellä olevan hyvää vainua tilanteissa, Mihajlovic selittää.

Viime kaudella Jackson saapui Uuteenkaupunkiin tammikuussa jatkosarjan kynnyksellä. 12:sta Jacksonin pelaamasta ottelusta haiparven voittoon päättyi seitsemän. Pelaamissaan otteluissa hänen keskiarvot olivat 12,8 pistettä, 3,6 levypalloa, 3,1 syöttöä ja 2,0 riistoa. Plus/miinuskeskiarvo (+4) oli koko joukkueen paras.

Ammattilaisuralta Jacksonilta löytyy kokemusta myös Romaniasta, Israelista, Luxemburgista ja Islannista.

– Tärkeä asia on myös se, että Jalen on täysammattilainen. Hän tuntee monet pelaajat entuudestaan, joten yhteispeli on jo olemassa. Edelliskausista poiketen on varmasti Jalenillekin helpompaa liittyä joukkueeseen jo syksyllä eikä kauden aikana, päävalmentaja huomauttaa.

Korihailla on Jacksonin ohella ensi kautta koskevat sopimukset Bojan Sarcevicin, Joni Herralan, Mikael Aallon, Thomas Vehmasen, Valtteri Pihlajamäen, Akseli Arvosen, Viljami Arvosen, Travis Jocelynin, Javion Ogunyemin ja Wesley Person Jr:n kanssa. Ulkomaalaisvahvistukset saapuvat Uuteenkaupunkiin tällä viikolla.

– Oli tärkeää saada joukkueeseen vahva sentteri (Ogunyemi), kova pisteidentekijä (Person Jr.) ja monipuolinen yleispelaaja (Jocelyn). Lisäksi Ogunyemin ja Jacksonin kokemukset Korisliigasta antavat uskoa siihen, että heistä voidaan olla varmoja mitä saadaan, Mihajlovic toteaa.

Jalen Jackson
Syntymävuosi: 1994
Pituus: 198 cm
Pelipaikka: laituri (3/2)
Kasvattajaseura: Little Rock (USA)
Piste-ennätys Korisliigassa: 27
Saavutukset: SM-pronssia 2019