Otteluennakko: Helsinki Seagulls – Korihait

20.11.2020

Otteluennakko: Helsinki Seagulls – Korihait

Trevor Blondin johdattaa hait lokkijahtiin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lähtökohdat

Ennen maajoukkuetaukoa pelataan vielä yksi ottelu, kun Korihait matkustaa lauantaina pääkaupunkiseudulle Helsinki Seagullsin vieraaksi. Vastakkain on kaksi ääripäätä, sillä Helsinki Seagulls, joka on Korisliigan kärkijoukkue, ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua, kun vastaavasti Korihait on hävinnyt kaikki ottelut ja on Korisliigan viimeisellä sijalla. Tarkemmin sanoen Seagullsin rekordi on 9/0 ja Korihaiden 0/9.

Helsinki Seagulls 2020-21

Helsinki Seagulls on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Suomalaisrunko on pysynyt samana viime kaudesta ja mikäs siinä, kun joukkueessa on sellaisia maajoukkuetason pelaajia kuten Shawn Huff (13,0/5,2/2,0), Tuukka Kotti (6,4/5,9/2,6) ja Antti Kanervo (15,6/1,8/2,2). Viimeksi mainittu on Korisliigan paras kotimainen korintekijä ja Kanervolla oli keskiviikkona hirmuinen heittopäivä upottaen Katajaa vastaan 33 pistettä kahdeksalla kolmosella. Liigahistorian eniten otteluita pelannut Timo Heinonen (9,9/3,3/1,8) pelaa erinomaisella tasolla edelleen ja on ollut viime otteluissa hyvässä vireessä. Nuori Max Besselink (6,4/4,2/0,8) on yksi Korisliigan mielenkiintoisimmista nuorista pelaajista, joka on väläyttänyt mallikaita otteita pelaamissaan otteluissa.

Ulkomaalaispelaajista sentteri Wayne Martin Jr. (15,7/6,9/1,0) ja takamies Kendale McCullum (15,4/5,8/7,6) ovat olleet joukkueen tehokkaimpia pelaajia. 37-vuotias Porter Troupe (7,3/1,7/1,9) ja kandalainen Mambi Diawara (5,8/2,7/1,1) antavat taustatukea heslinkiläisryhmälle.

Joukkuetta valmentaa toista kauttaan kaksi Suomen mestaruutta Kauhajoella voittanut Jussi Laakso apunaan Vesa Vertio.

Valmentajien kommentit:

Jussi Laakso, Helsinki Seagulls:

”Viimeinen matsi ennen maajoukkueikkunaa ja se päästään pelaamaan kotiin Kisikselle. Tosiasia on se, että rekordimme Korihaihin nähden on päinvastainen, mutta se ei saa vaikuttaa valmistautumiseemme tai kilpailullisen mielen säilyttämiseen. Haluamme pitää kotisaldomme ja kokonaissaldomme puhtaana tämänkin pelin jälkeen.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Sarja johtajan vieraaksi. Seagulls on täynnä todella kovia pelimiehiä. Jokaiselle pelipaikalle on laittaa laatua. Lähdemme kilpailemaan jokaisesta tilanteesta.”

Kokoonpanot:

Helsinki Seagulls:

Kendale McCullum, Mambi Diawara, Erik Waxlax, Samuli Mäkelä, Shawn Huff, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Tuukka Kotti, Max Besselink, Sami Tahvanainen, Emil Skytta (GTD 50%), Wayne Martin Jr.

Sivussa: Porter Troupe

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Bo Zeigler, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Jaakko Lahti

Ottelun tuomarit:

Joona Haaja, Jukka Mustapää, Niko Mättö

 

Helsinki Seagulls – Korihait 21.11. klo 17:00 Töölön Kisahallissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16:50 alkaen. Virallinen kisakatsomo Ravintola Kirstassa.