Otteluennakko: Korihait – Karhu Basket

12.01.2021

Otteluennakko: Korihait – Karhu Basket

Päävalmentaja Jarno Nikula ja Korihait pyrkivät kaatamaan Karhu Basketin ensimmäistä kertaa sitten 2012. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lähtökohdat

Korihait palaa Uusikaupunki Areenalle ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 18. päivä, kun keskiviikkona Uuteenkaupunkiin saapuu kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket. Korihait otti viime viikolla kauden avausvoittonsa vieraskentällä BC Nokiaa vastaan lukemin 76-72, kun vastaavasti Karhu Basket hävisi kotonaan Salon Vilppaalle lukemin 76-86. Huomionarvoista on se, että Karhu Basket pelasi ottelussa vain kuudella pelaajalla johtuen loukkaantumisista ja karanteenimääräyksistä. Korihait on yhden voiton jälkeen edelleen sarjassa viimeisenä mutta tasapisteissä Ura Basketin kanssa. Karhu Basket on sarjassa neljäntenä kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla.

Karhu Basketin pelin sielu on kukas muukaan kuin Korihaistakin tuttu Bojan Sarcevic (10,2/2,9/7,0). Sarjan syöttötilaston kolmonen Sarcevic pelaa jo kahdeksatta kauttaan Kauhajoella. Muutkin suomalaispelaajat Karhu Basketin rosterissa ovat viime kausilta tuttuja. Okko Järvi (12,7/3,6/2,7) ja Antti Niskanen (3,9/3,1/1,9) ovat molemmat todellisia Korisliiga-veteraaneja. Viime kausina Samuli Ojan joukkuekaverina pelannut Kalle Peltonen (6,0/1,8/0,3) on saanut vastuuta kauhajokelaisten kokoonpanossa Mikael Laihosen ollessa sivussa. Viime kaudeksi Kauhajoelle siirtynyt sekä Suomen että Viron passin omaava Thomas Vehmanen (4,1/0,4/1,8) on syytä mainita, sillä 21-vuotias peluri heitti viime viikolla Vilpasta vastaan uransa ennätyspisteet 26 pinnaa.

Karhu Basketin ulkomaalaisosasto on kokenut muutoksia sitten edellisen Korihait-ottelun. Korisliigan koronatauolla joukkueen jätti Daniel Utomi ja Brandon Spearman. Tilalle Kauhajoki on hankkinut järkälemäisen Osasumwen Osaghae Jr.:n, joka aloittaa ammattilaisuransa Karhu Basketissa. 206 senttinen ja 113 kiloinen Osaghae Jr. pelasi neljä kautta NCAA-sarjassa pelaavassa Florida Internationalin yliopistossa ja on tunnettu donkeistaan ja torjunnoista. Varmasti mielenkiintoinen kaksinkamppailu on tulossa Osaghaen ja Korihaiden Sal Nuhun välillä. Kaksi muuta yhdysvaltalaisvahvistusta on Collin Malcolm (15,8/5,8/2,3) sekä Timothy ”TJ” Holyfield (13,8/8,3/0,8).

Erikoista

Joukkueet ovat vuosien saatossa kohdanneet 40 kertaa, joista peräti 32 Karhu Basket on voittanut. Kauhajokelaiset ovat voittaneet 24 edellistä keskinäistä ottelua. Korihaiden edellinen voitto Karhu Basketista on lähes yhdeksän vuoden takaa 25.2.2012, jolloin Korihait voitti Kauhajoella lukemin 79-80.

Valmentajien kommentit:

Jarno Nikula, Korihait:

”Meiltä hyvä peli viime viikolla. Kauhajoella on erittäin laadukas joukkue. Haastaaksemme Kauhajoen tarvitsemme kaiken energian, jonka voitosta saimme.”

Janne Koskimies, Karhu Basket:

”Kotijoukkue haki viime kierroksella kovan vierasvoiton, joka on varmasti nostanut heidän itseluottamustaan. Me lähdemme hakemaan vuoden 2021 avausvoittoa nyt viime viikon kierrosta laajemmalla materiaalilla. Osasumwen Osaghae on päässyt vetämään parit treenit joukkueen kanssa ja pääsee debytoimaan keskiviikkona.”

Kokoonpanot:

Korihait:

Trevor Blondin (GTD 50%), Aamos Nikula, Atte Perttu, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Jaakko Lahti, Samuli Oja

Karhu Basket:

Collin Malcolm, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Osasumwen Osaghae Jr., Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Kalle Peltonen

Sivussa: Mikael Laihonen

Ottelun tuomarit:

Joona Haaja, Aleksi Antinmaa, Antti Heinonen

Korihait – Karhu Basket 13.1.2021 klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen. Ottelua voit seurata myös Ravintola Kirstassa.