Otteluennakko: Korihait – Kobrat Lapua

26.01.2021

Otteluennakko: Korihait – Kobrat Lapua

Trey Zeigler on ollut Korihaiden tehokkain pelaaja tällä kaudella. Kuva: Vilma Sappinen

Lähtökohdat

Kolmannen kerran kolmeen viikkoon Korihait pelaa kotiottelun, kun keskiviikkona Uusikaupunki Areenalle saapuu Etelä-Pohjanmaalta Lapuan Kobrat. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran ja tuo kohtaaminen oli kauden avausottelu, jossa Kobrat voitti lukemin 113-80. Korihait on voitokkaan loppiaisen jälkeen hävinnyt kaksi peliä putkeen, kun taas Kobrat otti viime lauantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Ura Basketin kustannuksella. Kobrat taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen sijalla kymmenen neljällä voitolla. Pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle on matkaa kolme voittoa eli kuusi pistettä.

Jos Korihaiden joukkue on muuttunut ulkomaalaispelaajien osalta sitten kauden avausottelun, niin Kobrat puolestaan on pelannut koko kauden samalla kokoonpanolla. Kobrien pelin sielu on sarjan syöttökuningas ja vuoden 2017 MVP Antto Nikkarinen (10,6/2,5/9,3). Peräti kahdeksassa pelissä yli 10 syöttöä jakanut takamies on varmasti alleviivattu paksuimmalla musteella valmentaja Jarno Nikulan scoutissa ja Nikkarisen johtamaan hyökkäyspeliin Korihaiden on pakko saada otetta. Mielenkiintoinen suomalaispelaaja on myös UU:ssa Suomen mestaruuden voittaneen Jari Raitasen poika Remu Raitanen (6,7/5,2/0,8). Alkukauden loukkaantuneena ollut heittovoimainen laituri on ehtinyt pelata kuudessa ottelussa tällä kaudella. Muut tärkeät rotaatiopelaajat ovat Juho Lehtoranta (5,1/2,2/1,5) ja Jussi Turja (3,0/1,2/1,5).

Ulkomaalaisvahvistukset ovat jälleen kerran osuneet nappiin lapualaisilla ja joukkueella on hyvin tehokas nelikko molemmissa päissä kenttää. Kimmoisa Anthony Gaines Jr. (19,6/5,5/1,9) on Korisliigan neljänneksi paras pistemies ja useasti täyttää Korisliigan highlight-videot näyttävillä donkeilla, yleensä Nikkarisen syöttöjen tarjoamana. Nate Grimes (16,0/11,8/1,8) on koko sarjan paras levypallomies, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Väkivahva Jordan Loveridge (18,9/4,5/3,2) osaa heittää läheltä ja kaukaa. Legendaarisesta North Carolinan yliopistosta Suomeen saapunut Justin Pierce (18,4/5,3/2,7) on ollut viime päivinä otsikoissa lyötyään otsansa ikävästi parkettiin viime keskiviikon Seagulls-ottelussa.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Kobrat on erittäin hyvä hyökkäyspään joukkue, jota johtaa yksi sarjan parhaimmista takamiehistä.Nikkarisen hidastaminen palloscreeni pelaamisessa tulee olemaan tärkeää.”

Ville Turja, Kobrat Lapua:

”Huomenna vastassa kotonaan vaarallinen Korihait. Meidän täytyy olla valmiina heti ottelun alussa. Pitkän tauon jälkeen kun pelejä tulee nyt nopeaan tahtiin on tärkeää, että energiatasot pysyvät mahdollisimman korkealla fyysisesti kuin myös vireystila henkisellä puolellakin.”

Kokoonpanot

Korihait:

Aamos Nikula, Atte Perttu, Jaakko Lahti, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Topias Mead, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Sivussa: Trevor Blondin (sivussa viikkoja)

Kobrat Lapua:

Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Ville Taipale, Jussi Turja, Remu Raitanen, Tuukka Härsilä, Jordan Loveridge, Anthony Gaines Jr., Nathanial Grimes, Peetu Drockila (GTD 25%)

Sivussa: Justin Pierce

Ottelun tuomarit:

Henri Hilke, Aleksi Antinmaa, Niko Mättö

Korihait – Kobrat Lapua 27.1. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua Ruudusta klo 18:20 alkaen. Kisakatsomo on avoinna Ravintola Kirstassa.