Otteluennakko: Korihait – Kouvot

9.02.2021

Otteluennakko: Korihait – Kouvot

Robert ”Trey” Hall III debytoi keskiviikkona Uusikaupunki Areenalla. Kuva: Harri Vallila

Lähtökohdat

Korihait lähtee hakemaan kauden toista voittoaan keskiviikkona Uusikaupunki Areenalla Kouvolan Kouvoja vastaan. Kahden viikon pelitauon aikana haiparvi on saanut harjoiteltua kunnolla uusien pelaajien kanssa, ja uusi apuvalmentaja Andy Hipsher on varmasti tuonut harjoituksiin omia ajatuksiaan. Korihailla on edelleenkin voitolla mahdollisuus nousta pois jumbopaikalta, sillä tukun tiukkoja pelejä viime viikkoina pelannut Ura Basket ei ole onnistunut kääntämään otteluita edukseen vaan kaarinalaisjoukkue on edelleen samoissa pisteissä Korihaiden kanssa. Korihaiden vastustaja Kouvot onnistuikin viime viikon keskiviikkona kaatamaan Ura Basketin jatkoajan jälkeen.

Kouvojen kautta on värittänyt valitettavasti taloustilanteesta johtuen lomautukset. Päävalmentaja Tuomas Oja sekä yhdysvaltalaispelaajat lomautettiin kauden aikana. Apuvalmentajana pitkään Kouvoissa toiminut Antti Hurri luotsaa nyt päävalmentajan paikalta nuorta, keski-iältään reilut 21-vuotiasta, mutta ennakkoluulotonta ja potentiaalista kouvolalaisjoukkuetta. Joukkueen tähtenä toimii 24-vuotias, mutta jo kymmenettä kauttaan Korisliigassa pelaava, Tuomas Hirvonen (15,7/2,5/6,1), joka pelaa uransa parasta kauttaan. Takamiesosaston täydentää 22-vuotias Severi Kaukiainen (13,2/3,4/4,5), joka Hirvosen ohella pelaa uransa parasta kauttaan kuudennella Korisliiga-kaudellaan. Joel Mäntynen (19v., 6,1/1,5/0,9) ja Teemu Knihtinen (22v., 7,6/5,6/1,2) ovat eniten nostaneet profiiliaan pelaajamuutosten myötä. Divari A:ssa hirmujälkeä tehnyt Mäntynen oli isossa roolissa viime viikon voitokkaassa Ura Basket -ottelussa heittäen ennätyspisteensä 17 pinnaa viidellä onnistuneella kolmen pisteen heitolla. Knihtinen niin ikään oli avainasemassa Kaarinassa heittäen tasoituskorin summerin soidessa varsinaisen peliajan päättymisen merkeissä. Knihtisen kolmen edellisen ottelun keskiarvot ovat 17,3/8,0/2,3.

Joukkueen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena pelaa Korihaissa alkukauden pelannut Bo Zeigler (10,8/6,1/1,8). Trey Zeiglerin serkku Bo on pelannut Kouvojen paidassa seitsemän ottelua ja tehnyt niissä keskimäärin 11,1 pistettä, 7,4 levypalloa ja 2,1 syöttöä. Korihaissa Zeiglerin keskiarvot olivat kymmenen ottelun jälkeen 10,5/5,2/1,6.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime vuoden marraskuussa 11. päivä, jolloin Kouvot oli Kouvolassa parempi lukemin 85-74. Vaikka Korihailla on ollut viime vuodet Korisliigassa vähävoittoisia, niin Kouvot on ollut sopiva vastustaja Korihaille, sillä edellisestä yhdeksästä keskinäisestä ottelusta Korihait on onnistunut voittamaan neljä.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Tauon jälkeen Kouvot vastassa. Kouvot ovat pelanneet hyvin ja osoittaneet etteivät luovuta. Meidän on saatava Hirvosesta ja Kaukiaisesta otetta. Levypallopelaaminen on iso asia voittotaistelussa.”

Antti Hurri, Kouvot:

”Kahden pelin viikot jatkuvat ja keskiviikkona vastassa hyvin levännyt Korihait. Viime viikon matsit on analysoitu ja oman pelitavan kehittäminen on edelleen joukkueemme tavoitteena.”

Kokoonpanot

Korihait:

Trevor Blondin (GTD 50%), Aamos Nikula, Robert Hall III, Atte Perttu, Jaakko Lahti, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Topias Mead, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Kouvot:

Tuomas Hirvonen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Oscar Storgård, Joel Mäntynen, Bo Zeigler, Teemu Knihtinen, Aapeli Syrjämäki, Ilmari Toikkanen

Sivussa: Kalle Kalin, Henri Permanto

Ottelun tuomarit

Ari Mikkola, Aleksi Antinmaa, Antti Heinonen

Korihait – Kouvot 10.2. klo 18:30 Uusikaupunki Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta voit seurata ottelua Ruudusta klo 18:20 alkaen.