Otteluennakko: KTP-Basket – Korihait

27.12.2020

Otteluennakko: KTP-Basket – Korihait

Tommi Lehtonen uhkuu virtaa, kun Korihait matkustaa Kotkaan. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Lähtökohdat

Korisliiga on taas täällä! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi keskeytetty Korisliiga palaa lähes kuukauden tauon jälkeen kahdella ottelulla maanantai-iltaan, jossa toisessa ottelussa pelaa Uudenkaupungin Korihait ja KTP-Basket. Korihaiden edellinen peli on 1. joulukuuta Tampereelta, milloin Korihait hävisi Pyrinnölle, kun vastaavasti KTP-Basketin edellinen ottelu on niinkin kaukaa kuin 21. marraskuuta. Silloin kotkalaisjoukkue hävisi Kobrille Lapualla. Korihait on sarjassa viimeisenä, KTP-Basket kahdeksantena viidellä voitolla ja viidellä tappiolla.

KTP-Basketin tehoduon muodostaa edelleen hurja korinaluskaksikko Gregory ManganoJoseph Burton. Mangano (22,8/9,0/2,9) on Korisliigan toiseksi paras pistemies ja neljänneksi paras levypalloissa, kun puolestaan järkelemäinen Burton (20,4/9,3/3,8) on sekä pisteissä että levypalloissa kolmantena. Kolmas ulkomaalaisvahvistus Braxton Huggins (19,3/4,2/2,8) on tarkkakätinen heittäjä, sillä miehen kolmoset osuvat 43,9 prosentin tarkkuudella. Neljäntenä vahvistuksena pelaa DeAndre Daniels, joka korvasi Shaquille Thomasin. 2014 NBA:han varattu Daniels pelasi viime kaudella Kotkassa 14 ottelua tehden tehoikseen 14,1 pistettä, 5,6 levypalloa ja 0,9 syöttöä.

Korihait ja KTP-Basket kohtasivat toisensa kauden toisessa ottelussa lokakuussa. Silloin Uusikaupunki Areenalla KTP-Basket oli parempi lukemin 77-99. Kotkalaisten ykkösnyrkkeinä toimivat Joonas Lehtoranta (25/3/5), Mangano (23/13/4) ja Burton (19/11/1). Haiparvesta parhaimpia oli silloin jo nyt Kouvolaan siirtynyt Bo Zeigler (24/6/1) sekä Trey Zeigler (23/11/4).

Valmentajien kommentit:

Tomi Kaminen, KTP-Basket:

”Huh huh, nyt on taas ahmittu kinkkua, hieman tissuteltu vinkkua. Ehkä pari suklaakonvehtia maisteltu ja laatikoita kurkusta alas taisteltu. Nyt ei tee enää yhtään mieli potkaa, onneksi Korihait ui maanantaina Kotkaan. Pelejä jo odotettu onkin, että pääsisi pussittamaan ja lyömään jokusen donkin. Vastustajan riveissä junioreita on monta, mutta pelaaminen on silti ennakkoluulotonta. On meidän syytä puolustuksessa liikkua ja puhua, vauhtiin ei saa päästää Zeigleriä eikä Nuhua. Vihdoinkin ollaan saatu kaikki kokoonpanoon mukaan, harmi ettei katsomoon pääse kukaan. Toivottavasti sekin kohtaa muuttuu, tärkeä palanen fiiliksestä nyt puuttuu.”

Jarno Nikula, Korihait:

”KTP-Basket yrittää varmasti voittaa meidät sisältä, mutta me yritämme voittaa heidät ulkoa. Mangano ja Burton aiheuttavat haastetta, mutta lähdetään taistelemaan.”

Kokoonpanot:

KTP-Basket:

Gregory Mangano, Braxton Huggins, DeAndre Daniels, Joni Herrala, Michael Pounds, Jan Novitsky, Markus Rautasalo, Cedric Latimer, Robin Åvist, Topias Kuukkanen, Joonas Timonen, Joonas Lehtoranta, Emil Uotila, Joe Burton

Korihait:

Trevor Blondin, Aamos Nikula, Atte Perttu, Jaakko Lahti, Sal Nuhu, Miikka Marttinen, Mirko Laitinen, Samuli Oja, Tommi Lehtonen, Trey Zeigler

Ottelun tuomarit:

Miltiadis Ioannidis, Lauri Jäämaa, Mikko Tähtinen

KTP-Basket – Korihait 28.12.2020 klo 18:30 Steveco Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18:20 alkaen. Virallinen kisakatsomo Ravintola Kirstassa.