Otteluraportti: Korihait – Kouvot 84-68

10.02.2021

Otteluraportti: Korihait – Kouvot 84-68

Miikka Marttinen upotti uransa ennätyspisteet 30 pinnaa. Kuva: Vilma Sappinen

Korihait – Kouvot 84-68 (42-36)

Asetelmat

Korihait lähti hakemaan kauden toista voittoaan keskiviikkona Uusikaupunki Areenalla Kouvolan Kouvoja vastaan. Kotijoukkueella oli allaan kahden viikon tauko, kun taas vierasjoukkue oli pelannut kahdesti edellisen viikon aikana. Korihailla oli voittokkaan loppiaisen jälkeen kolmen ottelun tappioputki. Kouvot puolestaan oli edellisestä viidestä ottelusta voittanut kerran. Korihailta debytoi Korisliigassa takamiehen tonttia pelaava Robert ”Trey” Hall III. Kouvot lähti otteluun käytännössä ykkösnyrkillään; virallisesta kokoonpanolistauksesta ainoastaan Kalle Kalin ja Henri Permanto eivät matkustaneet Uuteenkaupunkiin.

Ratkaisu

Harvinaista herkkua kun Korihait on ottelussa hallitsevana osapuolensa koko 40 minuutin ajan. Vierasjoukkue ei ollut johtoasemassa kertaakaan ja haiparven suurin johto oli parhaimmillaan 2o pistettä. Alusta asti hyvin heittänyt Korihait johti ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen jo 12 pisteellä (22-10).  Tämän jälkeen Kouvot rykäisi 10-0 -pisteputkellaan iskuetäisyydelle tilanteeseen 22-20. Tämän tyyppiset pisteputket olivat koko ensimmäisen puoliajan tarina, sillä Korihaiden kasvatettua johtoaan kymmenen pisteen tuntumaan, vierasjoukkue vastasi aina samalla mitalla ja nousi yleensä kahden korin päähän. Puoliajalla tilanne oli 42-36.

Kolmannella neljänneksellä sama ”game of runs” -henkinen peli jatkui. Kouvot pääsi jakson alussa neljän pisteen päähän (48-43), mutta tämän jälkeen Korihait karkasi. Kapteeni Miikka Marttisen huimat suoritukset hyökkäyspäässä ja koko joukkueen erinomainen puolustussuoritus siivitti Korihait kauden toiseen voittoon lukemin 84-68.

Tilastopoiminnat

Miikka Marttinen. 30 pistettä. Kahdeksan onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Enempää ei tarvitse kertoa. Divari B:stä Korihaihin siirtynyt Robert ”Trey” Hall III (18/2/4) osoitti molemmissa päissä kenttää vahvistuksen merkit. Trey Zeigler täytti tilastorivin lukemiin (12/7/11) ja Sal Nuhu (12/7/1 torjunta) pelasi pirteän pelin.

Kouvojen pirteimmät pelaajat olivat Severi Kaukiainen (20/1/5) ja Ilmari Toikkanen (10/3/2 torjuntaa).

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Ottelun huippuhetket (Ruutu Urheilu)

Lehdistötilaisuus

Korihait pelaa lauantaina, ennen maajoukkuetauko, pitkästä aikaa vierasottelun, kun haiparvi matkustaa Salon Vilppaan vieraaksi. Kyseessä on Teemu Rannikon viimeinen ottelu Korihaita vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 15:00 ja on katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta.