Otteluraportti: Korihait – Tampereen Pyrintö 77-103

28.10.2020

Otteluraportti: Korihait – Tampereen Pyrintö 77-103

Korihait – Tampereen Pyrintö 77-103 (44-50)

Asetelmat

Voitoitta oleva kotijoukkue Korihait kohtasi keskiviikkoiltana Uusikaupunki Areenalla vielä voittamattoman Tampereen Pyrintö. Korihait sai jalkaille täyden kokoonpanon, kun Trevor Blondin palasi yhden ottelun mittaisen huilin jälkeen takaisin joukkueeseen. Isoin mielenkiinto kohdistui kuitenkin seuralegenda Mikko Jalosen paluuseen, kun mies pelasi ensimmäisen Korisliiga-kamppailun kolmeen ja puoleen vuoteen.

Pyrintö lähti otteluun ilman jenkkisentteri Marlon Johnsonia, Korihait-kasvatti Eero Lehtosta ja pelipäivänä kokoonpanosta putosi Osku Heinonen.

Matsin kulku

Kotijoukkue tuli otteluun ryminällä. Pyrinnön 1-3-1-paikkapuolustus oli skoutattu päävalmentaja Nikulan toimesta ja ensimmäisen kahden minuutin aikana Korihait nousi 10-2 johtoon. Pyrintö kuitenkin kiri rinnalle ja hetkellisesti ohi, mutta käytännössä koko ensimmäinen puoliaika mentiin tasatahtiin. Toisen neljänneksen lopulla Pyrintö onnistui kasvattamaan johtonsa kuuteen pisteeseen, mikä oli silloin Pyrinnön suurin johto. Taukolukemat 44-50.

Toisella puoliajalla Korihaiden pallonmenetykset koituivat kotijoukkueen kohtaloksi. Tukku luokattomia syöttöjä johti Pyrinnön nopeisiin hyökkäyksiin ja koko toinen puoliaika oli Pyrinnön hallintaa. Neljännellä jaksolla Korihait kävi vielä 11 pisteen päässä Tommi Lehtosen kolmosten avulla, mutta se oli laiha lohtu. Pyrintö kaunisteli loppulukemat heille suostuisasti 77-103.

Tilastopoiminnat

Ottelun hahmo oli Pyrinnön Lassi Kilpinen, joka teki jo ensimmäisellä puoliajalla oman piste-ennätyksensä Korisliigassa. Lopulta ennätyslukemat kirjattiin 25 pisteeseen. Marcus Lewis (25/6/9) oli toisen puoliajan hahmo monipuolisella ja atleettisella pelillään.

Korihaiden kapteeni Miikka Marttinen rokotti kasvattajaseuraansa 17 pisteellä ja viidellä onnistuneella kolmen pisteen heitolla. Kai Mitchell pelasi parhaimman ottelunsa tehden 14 pistettä ja ottaen 12 levypalloa, joista peräti kahdeksan hyökkäyspäässä.

Korisliigaan paluun tehnyt Mikko Jalonen teki vajaassa 14 minuutissa tehoikseen 0/2/5.

Koko matsin tilastot löydät täältä.

Korihait jatkaa pelejään lauantaina 31.10, kun Varsinais-Suomen derbyssä kohdataan Salon Vilpas. Ottelu alkaa kello 17:00 Uusikaupunki Areenalla.