Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

13.07.2022

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korihaiden tuorein vahvistus Quin Cooper upotti viime kaudella Belgian ja Hollannin yhteisliigassa kolmoset yli 46 prosentin tarkkuudella. Kuva: Aris Leeuwarden

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

Louisianan osavaltiosta kotoisin oleva Cooper valmistui NAIA-sarjassa pelaavasta Crowley’s Ridgen yliopistosta vuonna 2015. Ammattilaisena Cooper on pelannut Palestiinassa, USA:ssa, Maltalla, Saksassa, Albaniassa ja viimeksi Hollannissa Leeuwardenissa.

Maltalla, kaudella 2019–20, Cooper oli koko sarjan paras pistemies kovalla 31,8 pisteen keskiarvolla. Pisteet syntyivät tehokkailla prosenteilla (2p:55%/3p:41%/1p:81%). Cooper tunnetaankin kovana kaukoheittäjänä, jonka kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti ei ole ammattilaisurallaan kertaakaan ollut alle 40 prosenttia.

Viime kaudella Belgian ja Hollannin yhteisliigassa 197-senttinen laituri teki 35 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 10,9 pistettä upottaen kolmen pisteen heitot 46 prosentin tarkkuudella.

– Quin on todellinen heittouhka kaaren takaa. Ei ole sattumaa, jos pelaaja heittää valtavilla heittomäärillä kaudesta toiseen yli 40 prosentin tarkkuudella kolmosensa. Hänellä on hyvä pituus laiturin paikalle, mutta häneltä löytyy myös taitoa laittaa palloa maahan ja hyökätä kohti koria, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi Cooperia.

– Hänen heittouhkansa avaa meidän hyökkäyspeliä sekä myös monipuolistaa sitä. Ajatuksena on, että Quin pystyisi rankaisemaan erityisesti apupuolustusta pallonskriinitilanteissa, Vasell kertoo suunnitelmistaan Cooperin varalle.

Korihaiden sopimustilanne 13.7.2022:

Pelaajat: Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Trey Niemi, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Tommi Lehtonen, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Manuel Barnes, Nick Stampley ja Quin Cooper.

Valmennusjohto: Tero Vasell (päävalmentaja), Setumo Bodibe (valmentaja) ja Leena Lalla (fysioterapeutti).

Quin Cooper
Syntymävuosi: 1991
Pituus: 197 cm
Paino: 86 kg
Pelipaikka: 3/2
Kasvattajaseura: Crowley’s Ridge College (USA)